Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Összesítésben 3:0 ide!

Felnőtt 2020-02-26

Az újpestiek az első harmadban eldöntötték a meccset, így csütörtökön a söpréssel történő továbbjutásért léphetnek jégre.

Mindkét csapat kerete változott a vasárnapi találkozóhoz képest: az UTE Pance helyett Csamangót nevezte az első sorba Benk és Sikorcin mellé, a harmadik bekkpárban Nagy helyett Horváth András szerepelt Kovács Attila mellett, míg a vendégeknél Baker helyett Zanoski lépett jégre. Az újpestiek a 4. percben megszerezték a vezetést, miután DiDiomete centerezését a támadással együtt érkező hátvéd, az üresen maradt Varga belőtte. Négy percre rá megduplázódott a lila-fehérek előnye: a vendégek a saját harmaduk előtt elhagyták a korongot, Reed lecsapott rá, Ainsworthnek passzolt, aki betört Hughson kapuja elé és fonákkal becsúsztatta a második hazai gólt. A harmad második felében a dunaújvárosiak kivédekeztek két emberhátrányt, ám a 18. percben egy újpesti akció végén Ainsworth meglőtte önmaga 2., csapata 3. találatát. A játékrész végén eljött az első UTE-büntetést, a vendégek nem éltek a fórral.

A második felvonás áthúzódó DAB-emberelőnnyel indult, de a legnagyobb helyzet így is egy újpesti kiugrás volt. Nem játszhattak sokáig 5 az 5 ellen a felek, az újvárosiak újra fórban próbálhattak szépíteni, hiába. A negyedik Acélbikák-előny már komoly nyomás hozott, de így sem bírtak betalálni Duscheknek. Úgy tűnt, a középső harmad nem hoz gólt, nem így történt: a 39. percben egy lendületes újpesti akció végén Ainsworth mesterhármasig jutott. A záró játékrész elején Azari két percet pihent testre ütésért, aztán a 46. percben Mazurek távozott hasonló szabálytalanság miatt, majd a harmad felénél Gebei ült ki gáncsolásért. Az ötödik UTE-gólt végül nem az emberelőnyök hozták meg, az 55. percben egy saját harmadban szerzett korongból Odnoga zárta sikerrel a szólóját.

Az UTE 5-0-ra győzött, ezzel megszakította a két csapat kölcsönös idegenbeli sikerszériáját: a 9. mérkőzésen már hazai siker született. A felek csütörtökön újra összecsapnak, ha az újpestiek győznek, söpréssel jutnak az elődöntőbe.

 

Forrás: Jégkorongblog

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

Titánok - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41