Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

PARÁDÉS GYŐZELEM A DERBIN

Felnőtt 2021-12-04

Közel 1500 néző előtt rendeztük meg a magyar jégkorong csúcsrangadóját, amelyen az Újpest fogadta a Ferencvárost. A rendes játékidőben 1:1 lett az eredmény, a lilák végül büntetőpárbajban nyertek, a győztes gólt Jack Suter szerezte.  

 

A mérkőzést a mieink kezdték aktívabban, a derbi Kiss Phil lövésével indult, de utána is többször mentett az FTC kapusa. Aztán a játékrész derekán kettős emberelőnyben is játszott 20 másodpercig az UTE, de nem született gól, úgyhogy 0:0-al zárult az első harmad.

 

A második 20 percben fordult a kocka, a Ferencváros vált az aktívabbá, több lövést engedtek el Rajna kapuja irányába, mint a hazai csapat, aztán a 37. percben a vezetést is megszerezték. Egy kapu előtti kavarodás végén Rajna már a földön volt, felette Nagy Gergő emelt a hálóba, 0:1.

 

Egy kisebb bunyóval, egy ferencvárosi Somogyi Balázs kiállításával, és egy emberelőnyben szerzett Kovács Alex góllal kezdődött az utolsó játékrész. Fiatal támadónk saját lövése után csapott le a bizonytalankodó Aranyról kicsorgó korongra, és egyenlített a 43. percben, 1:1.

 

Az egyenlítés után nagyobb sebességre kapcsolt mindkét csapat, mégsem született újabb gól, így következhetett az öt perces hosszabbítás, amelyben maradt a nagy tempó és a gólcsend. 

 

A büntetőpárbajban az első öt lövés után egyenlő volt az állás, a hatodik párban Nagy Gergő a második rávezetését is elrontotta, Jack Suter viszont parádés cselek után betalált, így az Újpest közel két év után nyert újra derbit hazai pályán, a Megyeri úti publikum pedig hosszú percekig ünnepelte a csapatot. 

 

Virág Csaba, vezetőedző (ÚJPEST)

 

Ki-ki mérkőzés volt, volt olyan periódus, amikor mi nyomtunk, volt amikor az FTC, úgyhogy az, hogy büntetőpárbajig ment, az abszolút korrekt lefolyása volt a mai napnak. Ez a magyar hoki ünnepe volt, fantasztikus hangulattal mindkét részről. Mi nagyon köszönjük a szurkolóknak, hogy kijöttek, sokat hozzátettek ahhoz, hogy a mai mérkőzésen nyerjünk. Óriási öröm, hogy sikerült, de dolgozunk tovább, készülünk a hétfői mérkőzésre.  

 

Fodor Szabolcs, vezetőedző (FTC-Telekom)

 

Mindkét csapat mindent kitett a jégre, ez egy igazi derbi volt. Ki-ki meccs volt, csak egy-egy apró dolog döntött. Az Újpest csinált a védekező harmadban egy hibát, amit mi kihasználtunk, utána mi is csináltunk emberhátrányban egy hibát, amit kihasznált az UTE. Ennyire szoros volt a meccs, utána csak gyűrtük egymást, senki sem tudott gólt lőni, és ugyanez volt három a háromban. A büntetőlövéseknél pedig az Újpest jött ki ebből jobban, így látszott, hogy milyen apró dolgokon múlik egy derbi. Nem szeretünk kikapni, pláne az Újpesttől, de mérgelődünk ma, holnaptól pedig a hétfői meccsre koncentrálunk, ahol nagyon fontos dolgunk lesz. 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.11.23. UTE - GYHK című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41