Dátum: 2024 április 24. (szerda) | György

hírek

POKORNYI DÁVID: MINDEN ADOTT, HOGY JOBBAK LEGYÜNK

Felnőtt 2022-06-10

Csapatunkban folytatja pályafutását saját nevelésű védőnk, Pokornyi Dávid. A 22 éves játékos úgy érzi, a legjobb helyen van ahhoz, hogy továbbfejlődhessen.

Bár az előző szezonban is nehezítette sérülés/betegség a dolgát, így is egyre inkább alapemberré vált Pokornyi Dávid. Az újpesti nevelésű védő 27 mérkőzésen lépett jégre, adott néhány gólpasszt, de ami a posztján ennél fontosabb, sportszerűen, de keményen aprította az ellenfelek támadóit.

"Itt nőttem fel, mindig itt játszottam, nagy dolog, hogy itt is folytathatom az utam. - mondta Pokornyi Dávid. - Nagy öröm, hogy a Megyeri úton tudok továbbfejlődni, és ezzel egyre többet tenni a klubért. A célom, hogy egyénileg mindenben fejlődjek, csapatszinten pedig megcélozzuk a legfényesebb érmet."

Ehhez játékosunk szerint minden adott az Újpestnél.

"Nagyon profik a körülmények nálunk, és ez jellemző az egész stábra, beleértve például a közösségi médiánkat kezelő csapatot is. Jó a szárazmunka és a jeges edzések is, minden adott ahhoz, hogy mi egyre jobbak legyünk."

A fiatal védő elmondta, hogy a következő szezonra formálódó együttes is elsősorban a csapatjátékra törekszik majd, amelyben nincs széthúzás, és ahol nem az egyéni megmozdulások dominálnak. Pokornyi Dávid a drukkerekről is beszélt.

"Az újpesti szurkolók mindig nagyon jó hangulatot teremtenek a jégcsarnokban, sokan járnak ki rendszeresen a meccseinkre, összetartó a helyi közösség. Abban bízom, hogy jövőre még többen jönnek drukkolni, mert szerintem lesz mit nézniük."

#hajrálilák

fotó: Jani Martin/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.01.23. UTE - FEHA19 című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41