Dátum: 2024 április 27. (szombat) | Zita

hírek

PONTOT SZEREZTÜNK A FEHÉRVÁR ELLEN

Felnőtt 2023-10-29

Hatalmas csatában győzött a FEHA 19 a mieink ellen 3:2 a Szombathelyen rendezett összecsapáson. A remekül játszó "kisvolán" az utolsó percben egyenlített, és a hosszabbításban nyerte meg a mérkőzést.

Magas fordulaton kezdtek a csapatok, FEHA 19 lehetőtéséggel indult az összecsapást, de a helyzetre helyzettel válaszolt az UTE Kovács Alexnek köszönhetően. Gyorsan teltek a percek, az első harmadban nem voltak kiállítások, felváltva vezettek veszélyes támadásokat a csapatok, de gól nem született.

Bezzeg a szünet után pillanatok alatt vezetést szerzett a pályaválasztónak számító székesfehérvári csapat, a FEHA orosz hátvédje Racsinszkij lőtt távolról gólt. (1:0)

A gól után még emberelőnybe is jutott a Fehérvár, mert Pokornyi Dávid egy éles helyzetben csak szabálytalanul tudott szerelni, de öt a négy ellen nem találtak be az akadémisták. Viszont miután kiegészült csapatunk, rövidesen ki is egyenlítettünk, egy kipattanóból lőtt gólt finn támadónk, Tino Metsavainio. (1:1)

Nem telt el egy egész perc, és már vezetéshez is jutott az UTE, a védelemből előrelopakodó Pokornyi Dávid maradt kíséret nélkül és nagy gólt ragasztott Nikita Melnichuk kapujába. (2:1)

A harmincadik percben Kovács Alex volt a bírók szerint túl kemény a palánknál az orosz Koszinkijjel, akit percekig ápolni kellett, így ő egy nagybüntetéssel befejezte a meccset. Emberelőnyben a FEHA veszélyes akciókat vezetett, de Rajna Miklós befalazta a lilák kapuját, így nem lett gól a fehérvári forból. 

A záró játékrészben egyre nagyobb fokozatra kapcsolt a pályaválasztó csapat, emberelőnyben, és öt az öt ellen is bombázták Rajna Miklós kapuját, míg a mieink leginkább csak a védekezésre tudtak koncentálni. Aztán az 54. percben, az egyre feszültebb hangulatban Bajkó Botondot küldték le 2+2 percre, de hiába vette át előnyben a kezdeményezést az UTE, nem tudtak gólt lőni Markus Juurikkala tanítványai. A meccs végén Anatolij Bogdanov levitte a FEHA kapusát, és hat az öt ellen a pályaválasztó az utolsó fél percben egyenlített (2:2), így jöhetett a hosszabbítás a második pontért.

A ráadást a mieink kezdték jobban, finn sorunk nagy helyzetet hozott össze, de Metsavainio átadásából Nyquist nem tudott kifogni a fehérvári kapuson, viszont az ellentámadás után Blaskó révén a Székesfehérvár behúzta a második pontot, mindössze fél perccel a hosszabbítás megkezdése után. (3:2)

Az UTE így is pontot hoz haza Szombathelyről, amelyért kőkeményen megdolgozott, és a tabella éléről várhatja az Erste Liga folytatását. 

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

"Mindenekelőtt gratulálok az ellenfélnek, megérdemelték ma a sikert, jól játszottak. Szoros meccs volt, szenvedtünk, nem voltunk azon a szinten, amin szerettünk volna. Elismerés illeti a FEHA 19-et, mi közel voltunk a győzelemhez, de abban hiszek, hogy a jégkorongban azt kapjuk, amit érdemlünk. A mai eredmény is ezt tükrözi.

Anatolij Bogdanov, vezetőedző - FEHA19

"Nagyon izgalmas mérkőzés volt, az első két harmadban nem mondanám, hogy nem játszottunk jól, az egész meccsen minden korongért keményen megharcoltunk, de pár játékhelyzetben buta megoldásokat választottunk, sajnos nem voltunk elég higgadtak, az emberelőnyöket sem használtuk ki. A harmadik harmadban rátaláltunk a játékstílusunkra, rövid passzok, sok mozgás, kommunikáció. Izgalmas volt a hajrá, majdnem gólt kaptunk, aztán elszaladtunk, és gólt lőttünk. Nagyon örülök a sikernek, megérdemelték a srácok, rengeteget dolgoztak, a liga top csapatát megverni hihetetlen dolog."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.01.05. UTE - FTC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41