Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

PONTSZERZÉS A CSÍKIAK ELLEN

Felnőtt 2022-11-25

Háromszor egyenlített csapatunk a tavalyi Erste Liga-győztes Sport Club Csíkszereda ellen, így hosszabbításban dőlt el a mérkőzés sorsa. A héten új vezetőedzőt szerződtető hazai csapat végül 4:3-ra győzött, de így is bravúr, hogy összejött a pontszerzés, finn légiósunk, Toni Henttonen újra nagyon hatékonyan játszott.

A mérkőzés elején a hazai csapat játszott fölényben, és a 13. percben az újpesti Shirley kiállítása után gólra is váltották a székelyek. Stach lőtt egy csilingelő kapuvast, a kipattanót pedig Sofron István juttatta az üres kapuba. (1:0)

A második harmadban, a 26. percben egy újpesti emberelőny legvégén jött az egyenlített, Collin Shirley lőtte Kiss Dániel passzát. (1:1)

A csíkszeredai csapat a vezetést elvileg emberhátrányban szerezték, de a sorozatos kiállítások miatt inkább négy a négy ellen lőtték, a 33. percben Részegh talált be. (2:1)

40 másodperccel később a kiegészülő Újpest már emberelőnyben szerzett gólt, Henttonen egy kapu előtt kavarodás után egyenlített. (2:2)

Két perccel később menetrendszerűen jött az újabb kiállítás, és előnyben az Sport Club is betalált, egy hosszú passz után Sofron és Szkacskov volt a korong útja, utóbbi lőtte be a ziccert. (3:2)

Az utolsó játékrész első percében öt az öt ellen pillanatok alatt egyenlített a csapatunk, a CSK, Benk András passza után Henttonen növelte újabb találattal góljai számát. (3:3) Finn támadónk az utóbbi napokban káprázatos formában játszik!

Sajnos a 34. percben válogatott védőnket, Kiss Dánielt találta el nagyon szerencsétlenül egy felpattanó pakk, így ő nem folytathatta a mérkőzést. 

A rendes játékidő végén az UTE közel járt, hogy megnyerje a meccset, de a Csíkszereda kapusa, Adorján Attila lefülelt egy létszámfölényes kontratámadást, így következhetett a hosszabbítás. 

A ráadás második percében Kiss Phil kiállítás után újra emberelőnybe került a hazai alakulat. Több bravúros Rajna-védés után Becze szerzett gólt. (4:3)

A lilák tehát egy nagyon harcos mérkőzésen egy pontot szereztek a bajnok otthonában, pénteken mutatott teljesítményük pedig jó alap lehet a szombati Corona Brassó ellen mérkőzésre, ami magyar idő szerint 17.30-kor kezdődik, és az Erste Liga TV élőben közvetíti.

#hajrálilák

Tom Coolen, vezetőedző - Sportklub Csíkszereda 

 

"Ez volt az első alkalom, amikor a kispadról figyelhettem a csapat játékát. Szerda este egy fárasztó 24 órás utazást követően nem tudtam úgy igazán részletesen figyelni a srácokat. A mai összecsapáson már láthattam az erősségeinket és gyengeségeinket is. A védekezőjátékunk rendben volt, sokat birtokoltuk a korongot, számos helyzetet kidolgoztunk, 45-ször találtuk el az ellenfél kapuját. Behúzhattuk volna ma akár a három pontot is, de kettőt így is szereztünk. Három emberelőnyben szerzett találatunk volt, ami örömteli, mivel úgy értettem, eddig a fórjátékkal küzdöttek a fiúk. Ez a három létszámfölényes gól egy jó kezdet. Mindent egybevetve szeretném azt hinni, hogy megtalálom a módját, hogy még jobbak legyünk. Ezen fogunk dolgozni. A holnapi meccsen figyelnünk kell arra, hogy minél kevesebb korongot veszítsünk, és jobban kell figyelnünk a kipattanókra, több emberre van szükségünk az ellenfél kapuja előtt, sokat kell kapura lőnünk. Ezt igyekszünk holnap megvalósítani."

 

Virág Csaba, vezetőedző - UTE 

 

"Úgy gondolom, öt az öt ellen a támadójátékunk nem volt megfelelő, többet kellett volna birtokolnunk a korogot a támadóharmadban. Ezáltal kevesebb kapura lövésünk volt, mint amennyit szerettünk volna, illetve a rendes játékidőben két nagyon könnyű gólt engedtünk a Csíkszeredának. A harmadik kapott gólunk egy nagyon rosszul sikerült sorcserét követett. Ha ilyen könnyű gólokat engedünk, akkor bárhol nagyon nehézzé tesszük a mérkőzést. Az viszont biztos, hogy karaktert mutattunk, és visszajöttünk a meccsbe, tényleg nagyon keményen küzdöttünk. A sok hátrány is megnehezítette a dolgunkat. Kaptunk egy pontot, de nyilván számunkra a győzelem a legfontosabb, így mindenképpen szeretnénk minél többször nyerni. Holnap megyünk Brassóba, ott sem lesz könnyebb, szóval mindenképpen javítanunk kell a játékunkon, ha nyertesen szeretnénk elhagyni a jeget. Dolgozunk tovább." 

 

fotó: Gyurka Csaba/SC Csíkszereda

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2019.09.29 UTE - Vasas 4:3 című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41