Dátum: 2024 április 23. (kedd) | Béla

hírek

PORSZEMEK A GÉPEZETBEN

Felnőtt 2020-11-18

A válogatott szünet után utánpótlás csapatainknál ismét beindult a bajnokság. A középszakasz első mérkőzései döcögősen indultak, hiszen junior, ifi és serdülő együtteseink is vereséget szenvedtek, egyedül a kölyök korcsoportban sikerült a múlt heti fordulót győzelemmel zárni. 

 

U21

UTE – VASAS SC:1:2

Kovács Viktor (UTE):  A vasárnapi mérkőzésen úgy alakult a helyzet, hogy 12 mezőnyjátékossal, és azon belül négy hátvéddel tudtunk kiállni. Ennek ellenére megvoltak a lehetőségeink, hogy megnyerjük a mérkőzést. A srácok büszkék lehetnek magukra, hiszen szívüket, lelküket kitették a pályára, sajnos a végére elfogyott az energiánk, így az ellenfél csapata nyerte a mérkőzést.

Jelenlegi állás a bajnokságban:  3. hely

A mérkőzés jegyzőkönyve: ITT

 

U18

Vasas SC – UTE:3:2

Ifj. Ocskay Gábor JA – UTE: 8:2

Mihály Jenő (UTE): Az egy hetes kihagyás után nehezen rázódtunk újra meccsbe. A Vasas ellen szoros volt az eredmény, míg az IOGJA most egyértelműen jobban játszott nálunk. Ebben közrejátszott az is, hogy több sérültünk és betegünk van, ami mentálisan rányomta bélyegét a játékosokra, így a közeljövő feladata, hogy fejben tegyük helyre a csapatot. Kemény időszak elé nézünk, de igyekszünk helytállni. 

 

Jelenlegi állás a bajnokságban:3. hely

A mérkőzések jegyzőkönyvei: ITT és ITT

 

U16 A

Dunaújvárosi Acélbikák - UTE: 4:2

Szongoth Kristóf (UTE): Fájó vereséget szenvedtünk az elmúlt héten. Sok játékos fáradt volt, nem mentek úgy a lábak. Ezzel együtt is több helyzetünk volt, mint az ellenfélnek, de nem dolgoztunk úgy, hogy ez elég legyen a győzelemhez. Az ellenfél kapusának bravúrjai is hozzájárultak ahhoz, hogy ők vihették el a három pontot. 

Jelenlegi állás a bajnokságban:  3. hely

A mérkőzés jegyzőkönyve: ITT

 

 

 

U14 A

DVTK Jegesmedvék - UTE: 3:8

Sommer Tamás (UTE): Jól kezdtük a mérkőzést, hiszen rögtön az első cserében betaláltunk. Húsz percet végig, magabiztosan játszottunk, azonban a harmadszünet nem tett jót a fejeknek. Elkezdtünk eltérni a megbeszélt tervtől, sok kiállítást szedtünk össze, és túl sok egy-egy párharcot vesztettünk, így a harmad végére felzárkózott a DVTK. Gyors fejmosás után sikeresen visszaálltunk a saját hokinkhoz, így nem volt kérdés, hogy győztesen megyünk haza. Fontos, hogy a gyerekek megtanulják: egy mérkőzés 60 perc koncentrációt igényel, ha nincs hosszabbítás, és nem fér bele egy-két perc rövidzárlat.

Jelenlegi állás a bajnokságban: 2. hely

A mérkőzés jegyzőkönyve: ITT

 

U12 Kék

MAC Budapest - UTE

Markó István (UTE):  Ez a párharc mindig kiemelt az utánpótlásban, nem kivétel ez alól az előkészítő sem. Ennek ellenére ugyanúgy készültünk rá, mint a többi mérkőzésre, annyiban volt könnyebb, hogy nem kellett külön motiválni a srácokat, hiszen ők is nagyon várták. A megszokott jó kezdés most se maradt el, domináltunk és felépítettük az egész mérkőzést. Sajnos még mindig vannak olyan játékosok, akik nem érzik át, hogy a meccs napja az egy ünnepnap, élvezni kell, nem görcsösen megfelelni. Ki kell emelni, hogy mindkét oldalon kiváló volt a kapusok teljesítménye. Gratulálok a srácoknak, ismét sokat tanultunk, és dolgozunk tovább!

 

U12 Sárga

MAC Budapest - UTE

Gáspár Soma (UTE): Az első harmad döcögősen indult, majd a folytatás sem ment a terv szerint. A pihenő és a csapatmegbeszélés jót tett, hiszen a második két játékrész az idei szezon legjobb két harmadát produkáltuk. A srácok minden csapatszintű hibát elengedtek az korábbi meccsekről, és nagyon szép játékkal tudtak végig hokizni. Ezt a munkát kell folytatni, hogy sikeresek lehessünk.

U10 

MINI torna – Óbudai Jégcsarnok

Keszthelyi Miklós (UTE): A lila csapatunk nevezését fogadták a tornára. Sajnos a kis jégpályán rendezték meg, ami a szabvány méretnél lényegesen kisebb. Ilyen körülmények között nemigen alakult ki játék, hiszen a két kapu lőtávolságon belül volt. A gyerekek próbálták a tőlük megszokott teljesítményt hozni, de a torna végére sem tudtak alkalmazkodni a számukra szokatlan helyszínhez. A pályán történteket a végén az öltözőben átbeszéltük, és arra jutottunk, hogy legközelebb az esetleges hasonló szituációkat megpróbáljuk jobban kezelni.

 

 

U8

SZUPER MINI torna – Tüskecsarnok

Balogh Béla (UTE): Egy kedvezőtlen beosztást miatt négy mérkőzést játszottunk egymás után, ami elég megterhelő volt a srácoknak. Ennek ellenére nagyon jól mentek, lelkesek és kitartóak voltak, igyekeztek megbirkózni a teherrel. Mindezeket figyelembe véve elégedett vagyok a játékukkal.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.11.02. UTE - Titánok című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41