Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

RAJNA MIKLÓS ANGLIÁBA SZERZŐDÖTT

Felnőtt 2023-02-21

A szezon hátralevő részét az angol Coventry Blaze csapatában tölti az Újpest válogatott kapusa. Rajna Miklóst a lila-fehérek adták kölcsön a szigetországba azért, hogy a tavaszi A-csoportos világbajnokságig folyamatos játéklehetősége legyen.

 

- Rövid idő alatt kellett komoly döntéseket hoznod, hogy kerültél Angliába?

 

- Sajnos a szezonunk nem úgy sikerült, ahogy terveztük, az utolsó meccsnapunk utáni reggelen pedig realizáltam a helyzetet, hogy nagyon korán van még a válogatott világbajnoki felkészülésének szempontjából is. Beszéltem Jani bácsival (Ancsin János), lehet-e szó olyanról, hogy kölcsönbe ad az Újpest a szezon hátralevő részére, mert szeretnék a lehető legjobb formában maradni. Ő természetesen teljes mértékben támogatott ebben, és segített a döntés meghozatalában. Úgy gondolom, hogy minden Újpest szurkolót jó érzéssel tölthet el az, ha a mi csapatunkat is képviseli valaki a válogatottban, nekem pedig ez a célom, hogy a világbajnokságon jól játszak.

 

- Miért az angol Coventry Blaze csapata mellett döntöttél?

 

- Volt ajánlatom Szlovákiából, valamint a Coventry csapatától is, rövid idő alatt kellett a döntést meghozni, az ügynököm segített a csapatokkal kommunikálni. Az angol liga egy nagyon színvonalas bajnokság, illetve itt több játéklehetőséget is tudtak ígérni, ami úgy gondolom, hogy a válogatott szempontjából nagyon fontos. Van még tizennégy meccsünk az alapszakaszból, ez a kitérő biztosan egy nagyon hasznos tapasztalat lesz a válogatott és a újpesti karrierem szempontjából is.

 

- Kisgyerekes apukaként mennyire utaztál ki nehéz szívvel?

 

- Nagyon nehéz volt, ez a legnehezebb az egészben. Én ilyen szempontból nagyon emocionális vagyok, de mivel A-csoportos világbajnokság évében vagyunk, úgy döntöttünk a feleségemmel, hogy meg kell birkóznunk ezzel az időszakkal. Tervben van, hogy meglátogatnak majd egy hétre, remélem ez sikerülni fog. Nagyon nehéz lesz a családom nélkül, de a karrierem szempontjából most ez volt a legjobb döntés. Az angol liga egy nagyon jó liga, remélem, hogy ezzel a tapasztalattal gazdagodva jobb kapusként térek haza.

 

- Milyenek az első tapasztalataid?

 

- Tegnap este érkeztem meg, ma reggel már jégen voltam. Az edzés nagyon jó, pörgős volt. Sok kanadai, sok légiós van a csapatban, magas a színvonal. A liga átlag nézőszáma 3000 fő, ami amellett, hogy mutatja a bajnokság minőségét, jó tapasztalat is lesz, mert így hétről hétre sok szurkoló előtt játszhatok.

 

- Figyelemmel fogjuk kísérni hogyan alakulnak a dolgaid, nagyon sok sikert kívánunk az angliai időszakodhoz!

 

- Köszönöm szépen, hamarosan találkozunk!

 

#hajrálilák

 

fotó: Vörös Dávid/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.01.17. UTE - FTC (MK) című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41