Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

RAJNA MIKLÓS MÁR VÉDHET A DERBIN

Felnőtt 2022-01-28

Játszhat a Ferencváros elleni rangadón csapatunk válogatott kapusa. Rajna Miklós péntek hajnalban PCR-teszten vett részt, majd korán reggel orvosi vizsgálaton járt, délelőtt pedig már edzett, így valószínűleg kezdeni tud a szombat kora délutáni derbin.

 

A két állandó kapusa nélkül szerepelt csütörtökön az Újpest a Győr vendégeként, ugyanis eddig Rajna Miklós és Márkus Levente koronavírus-fertőzés miatt nem állt a csapat rendelkezésére. 

 

Szerencsére Rajna Miklós azóta hivatalosan is felgyógyult, így szombaton már ott lehet az FTC-Telekom elleni összecsapáson. Az más kérdés, hogy az Erste Liga legjobb mutatókkal rendelkező kapusa csak egyetlen edzésen tudott résztvenni az elmúlt két hétben.

 

“Ebből a szempontból sajnos hátrány, hogy kora délután lesz a rangadó, mert ha este lenne a meccs, akkor Miki még délelőtt edzhetett volna a csapattal. - mondta Vágvölgyi Bence, az UTE csapatvezetője. - Kapusunknak kemény napja volt pénteken, reggel 6-ra PCR-tesztre ment, amelynek eredménye szerencsére negatív lett, majd 8.30-kor megvizsgálta egy kardiológus, a kedvező leletek birtokában pedig 10.30-kor már jégre is lépett.”

 

Rajna Miklós mellett a másik kapus Monostori Tamás lesz az FTC ellen, aki a felnőttek között is kiválóan játszott csütörtökön Győrben. Nem rajta múlt, hogy a hosszabbítás utáni büntetőpárbajban végül a hazai csapat szerezte meg a második pontot. 

 

A szombat délután 14 órakor kezdődő derbire tehát egy ponttal hangolt a hazai csapat, a Ferencváros pedig csütörtökön az Erste Ligában jelenleg harmadik helyen álló Gyergyói HK-t verte meg 4:2-re.

 

Az UTE keretéből hiányozni fog Márkus Levente és Nemes Benjamin, és az is kérdéses, hogy csapatunk vezetőedzője, Virág Csaba leülhet-e már a kispadra.

 

Az összecsapásnak még a szokottnál is nagyobb a tétje, ugyanis a mérkőzés győztese jó eséllyel versenyben lesz azért, hogy a legjobb három között végezzen az alapszakasz végén. A tabellán jelenleg az UTE második, de egy meccsel többet játszott, és csak két ponttal áll a negyedik helyezett zöld-fehérek előtt. 

 

Az UTE-FTC derbire jegyeket még korlátozott számban lehet venni az Eventim oldalán. Várjuk minden szurkolónkat a Megyeri úti Jégcsarnokba!

 

#hajrálilák

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.01.29. UTE - DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41