Dátum: 2024 április 29. (hétfő) | Péter

hírek

RAJNA ÚJRA HIBÁTLAN LETT

Felnőtt 2024-01-05

Kiváló válogatott kapusunk, Rajna Miklós sorozatban a második meccset védte végig hiba nélkül az Erste Ligában. A FEHA19 csapatával játszottunk Székesfehérváron, ahonnan elhoztuk mind a három pontot.

 

Az első kísérlet a hazai csapathoz köthető, a FEHA19 próbálkozását Rajna Miklós hárította, majd nem sokkal utána a mieink lőttek egy kapuvasat. Aztán az ötödik percben már a vezetést is megszereztük, finn támadónk használt ki egy apró fehérvári megingást, és talált be a FEHA kapujába. (0:1)

 

A gól után nem sokkal Benk András is helyzetbe került, de lövését blokkolták a védők, aztán a túloldalon Rajna Miklós percei következtek, de a fehérváriak nem tudtak kifogni rajta, még emberelőnyben sem, így újpesti előnnyel zárult a harmad.

 

Egy áthúzódó UTE-előnnyel indult a következő játékrészt, ezt Silfver használta ki majdnem, majd egy blokkban megsérült a hazaiak játékosa, Zezelj is, de öt a háromban sem jött össze a mieinknek a gólszerzés. A 26. percben újra Rajna védett egy nagyot, majd voltak helyzetek itt is és ott is, de nem született újabb gól.

 

A záróharmadot remekül kezdte a FEHA, Rajna bravúrjára volt szükség többször is. A 45. percben Silfvert ültették le két percre, ezalatt a hazai csapat távolról és közelről is nagy helyzetbe került, de továbbra sem jött össze az egyenlítés a Fehérvárnak. Öt az öt ellen is helyzetbe került a kisvolán, de Salamon sem tudott túljárni Rajna eszén, aztán a vége előtt nem sokkal Kyle Just dönthette volna el a találkozót, de neki meg a szintén kiváló napot kifogó Melnyicsuk kapus hárította a közeli lövését. A vége előtt időt kért a FEHA, Melnyicsukot is levitték, de gólt lőni így sem tudtak a sorozatban második meccsén is híbátlanul teljesítő Rajna Mikinek, így három ponttal jöhettünk haza Székesfehérvárról.

Anatolij Bogdanov, vezetőedző - FEHA19 

"Nyilvánvalóan frusztráló az eredmény, igen jó mérkőzést játszottunk, betartottuk a játéktervet, és annyira megnehezítettük az ellenfél dolgát, amennyire csak tőlünk tellett. Sajnos egy hiba eldöntötte a meccset, amely az elején, az első öt percben esett. De ez a sport, ez a hoki – el kell fogadni, tanulni kell belőle és menni kell tovább. Jó, hogy mindig van új esély, vasárnap újra lehetőségünk lesz három pontot szerezni. Hiszek a csapatomban, a karakterünkben, ez a szezon még messze nincs lefutva.”

Kovács Viktor, másodedző - UTE

”Az első harmadot jól kezdtük, sikerült betalálnunk egyszer. A második harmadban nagyon fegyelmezetlenül játszottunk, azt a játékrészt inkább megúsztuk. Onnan már nehéz volt visszatalálni a helyes útra a harmadik harmadban, nagyon sokat kellett küzdenünk, és Rajna Miklósnak a második shutoutja zsinórban sokat hozzátett az eredményességünkhöz. A harmadik harmadbeli munkamorállal elégedettek lehetünk, illetve az első játékrészben mutatott játékkal, viszont a második harmadbeli játékunkhoz képest javulnunk kell.”

 

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.09.16. UTE - DVTK című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41