Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

RANGADÓ UTÁN, RANGADÓ ELŐTT

Felnőtt 2021-09-18

Újpesti szempontból parádésan indult a szezon, a mieink Brassóban verték meg hosszabbításban a rengeteg honosított külföldivel felálló tavalyi ezüstérmes hazai csapatot. Virág Csabáék nem pihenhetnek, szombaton délután már a bajnok Csíkszereda vendégeként lépnek jégre.

 

Kiegyenlített csatát, sok kiállítást hozott pénteken a Brassó és az UTE párharca, az első gólt a hazaik szerezték a 16. percben, aztán mégsem tudtak elhúzni a mieinktől. A két kapus végig remekül védett, így a helyzetekből nem született gólt. Egyenlíteni végül a harmadik harmad közepén sikerült, Kovács Alex passzából kiváló védőnk, Riley Stadel talált be. 

 

A rendes játékidőben újabb gól nem született, így következhetett a hosszabbítás, amelyben először páros kiállítást ítéltek, majd Benk Andrást ültették le két percre, de a Brassó így sem találta be, viszont a büntetőpadról visszatérő csapatkapitány igen, ezzel a szezon első meccsén győzelmet és két pontot szerzett a lila-fehér csapat.

 

Szombaton délután már a címvédő Csíkszereda fogadja a mieinket. A kiírás tavalyi győztese az Erste Liga rajta előtt elkészült erősorrend szerint idén is a legnagyobb favoritnak számít, ennek megfelelően pénteken este simán, 6:1-re győzött a Titánok csapata ellen.

 

“Nagyon kemény mérkőzésre számítok, a tavalyi bajnok ellen lépünk jégre, akik azóta még erősebbek lettek. - mondta támadónk, Balogh Bence. - Mindenképpen nagyon érdekes újra nézők előtt játszani, hiszen ez a tavalyi évben kimaradt, úgyhogy ettől minden játékos izgatott. Csíkszeredában ráadásul nagyon sokan járnak mérkőzésre, biztos jó lesz a hangulat, ez pedig nem feltétlenül könnyíti meg a mi dolgunkat. Extra teljesítményre lesz szükség mindenkitől, de együtt, egy csapatként dolgozva sikerülhet jó eredményt elérnünk.”

 

A mieink dolgát nehezíti az is, hogy a Brassó ellen agyrázkódást szenvedett Kyle Just, így légiósunk az erdélyi túra hátralevő mérkőzésein biztosan hiányozni fog az első sorból. 

 

A második játéknap rangadója Csíkszeredában magyar idő szerint 17.30-kor kezdődik, a mérkőzést az Erste Liga TV élőben fogja közvetíteni.

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.01.05. UTE - FTC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41