Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

ROBOGUNK TOVÁBB

Felnőtt 2023-10-15

A Dunaújváros legyőzésével megvan az ötödik győzelme is csapatunknak, tehát továbbra is pontveszteség nélkül vezetjük a bajnokságot. Ráadásul ma összejött a shutout a kapuban Sági Máténak, hiszen a végeredmény 4:0 lett a lilák javára. 

 

Az elmúlt négy mérkőzésen parádésan védő Rajna Miklóst ma pihentette az edzői team, így Sági Máté állt a hazaik ketrece elé a Megyeri úti összecsapáson, amelyen az első harmadban nem született gól. Pedig mindkét csapat lendületesen játszott, de komolyabb helyzetek csak a játékrész utolsó perceire alakultak ki, de a kapusok a helyükön voltak, még úgysem született gól, hogy a játékvezetők két kettős kiállítást is ítéltek az utolsó egy percben.

 

A következő harmad elején két perc játék után már előnybe is került az UTE, Laskawy Ferenc szerzett korongot, majd Metsavainiót szöktette, aki a kapus mellett elütve szerzett gólt. (1:0)

 

Hat perccel később növelni tudta előnyét a hazai csapat, Kovács Alex szerezte meg a második gólját ebben a kiírásban Tornyai Gábor átadásából. (2:0)

 

A két bekapott gól alaposan felrázta a DAB-ot, előbb Varga Arnold került ziccerbe, majd több lehetőség adódott Szalma Zsolt előtt is, de Sági ihletett formában védett, így nem tudtak rajta kifogni az Acélbikák támadói.

 

Az utolsó percben az újvárosi Koskinent állították ki bottal akasztás miatt, de büntetése már jócskán átnyúlt a záróharmadra, amelyet így emberelőnyben kezdhetett meg az Újpest, és ezt a lehetőséget ki is használták a mieink. Sam Coatta csent el egy korongot, néhány brilliáns trükkel becsapta a védőket, és bombagólt lőtt. (3:0)

 

Az öt meccs alatt négy gólt és négy asszisztot bemutató Coatta találata után úgy tűnt, hogy a DAB már nagyjából beletörődött a vereségbe, így nem felzárkózás következhetett, hanem egy újabb lila-fehér bombagól; az 51. percben Silfver tüzelt távolról, takarásból, és a korong pontosan a jobb felső sarokban vágódott. (4:0)

 

A hátralevő percekben a vendégcsapat csak a becsületgólért dolgozott, de Sági Máté még a végén kifogta Somogyi Balázs ziccerét is, így kapott gól nélkül, shutoutal hozta le első idei Erste Liga meccsét, amihez gratulálunk!

 

A mieink 100 százalékos teljesítménnyel vezetik öt mérkőzés lejátszása után a pontvadászatot, így jó előjelekkel vághatnak bele a jövő hét közepén kezdődő első idei székelyföldi túrájukba. 

 

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

 

"Természetesen nagyon boldogok vagyunk az újabb győzelem miatt, remek meccset játszottunk. Az első harmadban sehogy sem tudtunk betalálnunk, de a csapat kitartása mégis meghozta a sikert. Sági Máté ma először védett tétmeccsen a szezonban, és azonnal shutout, ami előtt le a kalappal. Öt meccsünket nyertük zsinórban, folytatjuk tovább a munkát."

 

Niko Eronen, vezetőedző - Dunaújvárosi Acélbikák

 

"Tudtuk, hogy egy nagyon jól védekező, és egy fantasztikus formában lévő Újpesthez látogatunk. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, főleg az első harmadban. Ennek ellenére egyszer sem tudtunk gólt szerezni, sőt, örülhetünk, hogy két meccs alatt egy lőtt góllal három pontot szereztünk, szóval ebben mindenképp fejlődnünk kell. A második harmadot nagyon sajnáltam, azonnal megbüntették az összes hibánkat. A harmadikban is , mentünk előre, de egyszerűen semmi nem jött össze."

 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.11.26. UTE - Brasov című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41