Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

SAARELAINEN DUPLÁJA IS KEVÉS VOLT

Felnőtt 2023-11-17

Hatalmas csatát vívott a két csapat, sokáig vezetett egy góllal a BJAHC, de a találkozó csak az utolsó játékrészben dőlt el. Sajnos a végén az UTE kikapott 4:2-re Káposztásmegyeren.

Csapatunkból ezúttal is hiányzott Kyle Just, illetve a jelenleg második legponterősebb jégkorongozó, Sam Coatta is. A két kapuba a hazaiaknál Farkas, nálunk pedig ezúttal is Rajna Miklós állt.

Az első helyzetet a BJAHC dolgozta ki, Schlekmann Viikilä-hoz passzolt, Rajna azonban hárított.

A találkozó elején egyértelműen a vendéglátók voltak aktívabbak, a 11. percben egy korongbedobás után Sági Martin került a kapu elé, az akadémisták 88-asa ráküldte fonákkal, a kipattanót pedig Nagy Krisztián küldte a kapuba. (1:0)

Két perccel később Pokornyi került ziccerbe, távoli lövését Farkas védte bravúrral. A harmad végén a mieink voltak aktívabbak, Kiss Dániel sora többször helyzetbe került, de Farkas Roland bravúrokkal védett.

A második harmadban nagyon mozgalmas, valódi rangadóhoz méltó játékot mutatott be a két csapat, de Rajna és Farkas is végig bravúrt bravúrra halmozott, így nem ért el egyik csapat sem gólt.

Az események az utolsó 20 percben pörögtek fel. Rajna az első néhány percben bravúros védéseivel meccsben tartotta a csapatát, de a 47. percben már ő is kapitulált, a válogatott Schlekmann passzolt Kereszteshez, aki fordulásból nagy gólt lőtt. (2:0)

A gól után végre felélénkültek a lilák, mégis egy emberelőnyben a BJAHC szerezhetett volna vezetést, de Rajna továbbra is a helyén volt. Aztán az 53. percben Saarelainen szépített, amikor jól érkezett középen. (2:1)

Két perccel később dupla előnybe került az UTE, előtte időt kértünk, de mégsem jött össze az egyenlítés. Aztán az 57. percben Culigin lőhetett rá, Rajna kiejtette a korongot a lepkésből, ami végül a kapuba csorgott. (3:1)

A mérkőzés nem dőlt el, hanem egyre izgalmasabb lett, az 59. percben Saarelainen lőtt gólt közelről. (3:2). Miután Rajna már nem volt a pályán, a meccset a 60. percben döntötte el a BJAHC, Schlekmann Márk továbbított az üres kapuba, beállítva ezzel a végeredmény. (4:2)

Keresztes Levente, edző - BJAHC

 

"Nem mondanám, hogy jól játszottunk. A támadó harmadunk rendben volt, jól tudtunk forgatni, voltak lövéseink, helyzeteink. A védekező harmadunk kevésbé működött, de sikerült megnyerni a meccset. Az első fordulóban inkább mi domináltunk és az UTE kontrázott, most viszont inkább oda-vissza hoki volt a jégen." 

 

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

 

" Szoros meccs volt szerintem. Nem használtuk ki az előttünk adódó helyzeteket, folyamatosan szaladtunk az eredmény után, ami sokat kivesz. A végére közel értünk, de több gólt kell szerezned, mint az ellenfelednek, erről szól ez a játék. Tanulnunk kell ebből és továbblépnünk."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.11.16. UTE-DVTK című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41