Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

SAM COATTA LETT A HÉT JÁTÉKOSA

Felnőtt 2022-02-15

Az Erste Liga legutóbbi játékhetén az UTE mindkét meccsét hátrányból fordítva nyerte meg. A DEAC és a Titánok elleni sikerből összesen két góllal és három assziszttal vette ki a részét amerikai csatárunk, Sam Coatta, aki így a magyar bázisú jégkorongliga legjobbja lett ebben az időszakban.

 

Végéhez közeledik az Erste Liga alapszakasza, már eldőlt, hogy a címvédő Csíkszereda végez az élen, így elsőként választhat ellenfelet a negyeddöntőre. A 2-4. helyekért még az UTE, az FTC-Telekom és a Gyergyó van versenyben. A MAC HKB biztosan az ötödik helyen zár, megelőzve a Brassót. A rájátszás-kvalifikációban a kupagyőztes DEAC a Titánokkal, a DVTK Jegesmedvék az UNI Győr ETO-val találkozik, a három győzelemig tartó párharcok továbbjutói csatlakoznak a negyeddöntő mezőnyéhez. A Dunaújvárosi Acélbikák zárnak az utolsó helyen.

 

Az UTE a múlt héten mindkét meccsét megnyerte, a sikerekben óriási része volt csapatunk 31 éves csatárának, Sam Coattának. 

 

„A nehéz helyzetekben sem adtuk fel, kitartottunk, sosem veszítettük el a lehetőséget. Megmutattuk, hogy olyan kapusteljesítménnyel, mint a miénk, mindig lesz esélyünk fordítani és meccseket nyerni” – mondta támadónk a két győzelemről.

 

A nyáron érkezett amerikai 24 góllal és 19 assziszttal a lila-fehérek legponterősebb játékosa. Elismerte, hogy egyre jobb formába lendül. „Az ember mindig fejlődni akar, sohasem lehet elégedett. Az biztos, hogy egyre jobban éreztem magam a jégen, ahogy a szezon haladt előre. Élvezem a játékot!”

 

A szezon eddigi részével elégedett, a csapat szerinte fejlődött az idény során, és úgy látja, jó eséllyel vágnak neki a rájátszásnak, nagy menetelésre is képesnek érzi az újpestieket. „Magabiztosak vagyunk, bárkivel is kerülünk össze a negyeddöntőben.”

 

Sam Coatta beszélt arról is, hogy élvezi a derbiket – január végén éppen az ő gólja döntött a Ferencváros ellen –, kellemes meglepetést jelentett számára a liga színvonala, és szívesen játszana újra együtt a testvérével, a jelenleg ECHL-es Maxszel akár Magyarországon is.

 

Az újpestiekre még egy találkozó vár az alapszakaszban, szombaton a Győrt fogadják, de a két ponttal kevesebbel álló FTC kettő, a hárommal lemaradó Gyergyó három meccset játszik a héten, így a második helyért folyó harcban lépéselőnyben vannak. Az UTE két riválisa szombat délután éppen egymás ellen játszik. 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.12.01. FTC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41