Dátum: 2024 április 27. (szombat) | Zita

hírek

SIKERES TÚRÁZÓK

Felnőtt 2023-10-27

A mieinkkel egyszerre járt Székelyföldön az előző hétvégén ma esti ellenfelünk, a BJAHC is. Kangyal Balázs csapata szintén jól szerepelt az első erdélyi túráján, így két jó formában játszó csapat találkozik pénteken este a Megyeri úton.

Kerületi szomszédaink az előző héten először Brassóban léptek jégre, ahol egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet, és egy szoros meccsen kaptak ki 5:3-ra. Az akadémistáknak utána a tavalyi győztes sztárcsapat, a Gyergyó következett, akik ellen már összejött a pontszerzés is, csak a hosszabbításban nyertek a házigazdák. A BJAHC aztán vasárnap Csíkszeredában zárta a túrát, ahol végig vezetve 6:4-re győzött a budapesti csapat. A csíki vezetőség a mérkőzés után tanácsolta el a csapat kanadai edzőjét, Gratton Bradley-t, és két tengerentúli légióstól is megszabadultak. 

Az UTE ehhez képest mindhárom erdélyi meccsét megnyerte, miután megverte rendes játékidőben a Brassót és a Csíkszeredát is, a Gyergyóval pedig a BJAHC-hez hasonlóan hatalmas ki-ki meccset vívtunk, de a második pontnak a mieink örülthettek szétlövés után.

Érdekesség, hogy erdélyi teljesítménye alapján a múlthét legjobb játékosa az UTE jelenlegi pontkirálya, Sam Coatta lett az Erste Ligában, míg a hét legszebb gólját a BJAHC játékosa, Jevgenyij Mozer szerezte, aki a Brassó ellen érte el a szépségdíjas találatot. 

Az orosz támadó Sam Coattához hasonlóan csapata legponterősebb játékosa, és előkelő helyen szerepel az liga kanadai táblázatán is. Hatástalanítása komoly feladat lesz az UTE jelenleg rendkívül stabil hátsó alakzatainak is.

A pénteken 18.00-kor kezdődő UTE-BJAHC mérkőzésre jegyeket az Eventim felületén lehet vásárolni online, de természetesen a meccs előtt a pénztár is nyitva lesz a Megyeri úton. Aki véletlenül nem tud személyesen eljönni, az streamen ezúttal is élőben nézheti a találkozót az ersteligatv.hu oldalon

A meccsen tombolajegyeket is árulunk majd 800 ft-os áron, a mai sorsolás nyertese csapatkapitányunk, Benk András mérkőzésen viselt mezét veheti át a szervezőktől. 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41