Dátum: 2024 április 27. (szombat) | Zita

hírek

SIMA UTE-GYŐZELEM A NYITÁNYON

Felnőtt 2023-09-29

A tavalyihoz képest első ránézésre sokat erősödő Újpest magabiztos győzelemet aratott a BJAHC vendégeként. A mieink könnyedén nyertek 4:1-re, vagyis kiválóan mutatkozott be a jelentősen megújított lila-fehér gárda.

A kapukban hazai részről Farkas Roland, míg a mieinknél Rajna Miklós állt be. A mérkőzés rögtön egy újpesti emberelőnnyel kezdődött, a hazaiak közül Karppinent állították ki, a mieink pedig a szezon számukra első forjából gólt szereztek. A negyedik újpesti idényét kezdő Kyle Just először a kapuvasra tüzelt, de a második próbálkozása már gólt ért. (0:1)

A hazaiak ezek után kapu elé lőtt korongokkal próbálkoztak, de előbb Vorobjov, majd Sági Martin közeli lövését is hárította válogatott kapusunk, Rajna Miklós. 

A 10. percben újra Just került helyzetbe, de az UTE nem tudta növelni az előnyét. A 19. percben ismét előnybe került az Újpest, de nem került veszélybe a BJAHC kapuja, így az első harmad végéig nem változott az állás.

Fordulás után a hazai csapat a 28. percben egyenlített: Mozer vezethette rá üresen, de Rajna Miklós hárított, majd Karppinen ismétlése sem ment be, de Keresztes Levente betalált. (1:1) 

A 35. percben újra vezetést szereztek a mieink, az újpesti gárda, Kiss Patrik lőtt el Farkas mellett. (1:2)

A 45. percben egy újabb hátrányt védekezett ki csapatunk, a 49. percben mégis újra próbálkozott a BJAHC, Pozsgai lőhetett rá, de a próbálkozása után fordult az UTE, Tiala passzolt Sam Coattához, aki a kapuba vágta a korongot, (1:3). Voltak újabb lehetőségei a hazai csapatnak, de Rajna kiválóan zárta le a szögeket.  

Aztán az 54. percben lezárta a mérkőzést az UTE Nádasy Mártonnak köszönhetően, aki esélyt sem adott a hazaiak kapujában álló Farkasnak. (1:4) 

Az UTE látszólag sokat erősödött a tavalyi szezonhoz képest, hiszen könnyedén szerzett három pontot azzal a csapattal szemben, amelyik ellen tavaly négy meccsen összesen egy pontot szerzett.

Markus Juurikkala - vezetőedző, UTE

 

"Boldog vagyok, mert nyertünk, ez a cél minden mérkőzésen, úgyhogy elégedett vagyok. Igaz, hogy voltak szakaszok, ahol döcögősebben ment a játék, de ez teljesen normális, főleg a szezonnak ebben a szakaszán. Rajna Miklós nagyon jól teljesített a kapuban, nagy szükségünk volt a védéseire, minden elismerésem neki. A fiatal játékosaink is helytálltak, voltak olyanok, akiknek ez volt az első Erste Liga mérkőzése. A játékoskeretünkben tehát sok a fiatal, de ma egy szép gólt hoztak össze, így csak azt tudom mondani, hogy a mai egy szép teljesítmény volt a csapatunktól." 

 

Kangyal Balázs - vezetőedző, BJAHC

 

"Egy gólt lőttünk. Az egész előszezonban ez volt a legnagyobb problémánk, különben lehet, hogy furcsán fog ez hangozni, de az első öt percben elkövettünk két fegyelmezetlenséget, az egyiket be is fújták, teljesen felesleges szabálytalanság volt.

Utána harminc percig domináltunk, de nyilván a meccset gólokra játsszák. A harmadik harmadban annyira csak arra fókuszáltunk, hogy lőjjünk egy gólt, hogy a védekezésünk teljesen szétesett. A másik oldalon Miki hozta a szokásos formáját, és tulajdonképpen sanszot nem adott, hogy gólt lőjjünk. Ennyi volt a differencia.

 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.02.06. UTE - Titánok című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41