Dátum: 2024 április 29. (hétfő) | Péter

hírek

SIMA VENDÉGSIKER A MEGYERI ÚTON

Felnőtt 2024-02-29

Bár a vezetést megszerezte a mérkőzés elején, mégsem volt igazán esélye az Újpestnek a BJAHC elleni győzelemre. A 7:2-es vereséggel tulajdonképpen elszalasztottuk annak lehetőségét, hogy pályaelőnyből kezdjük meg a rájátszást, már csak hatalmas szerencsével juthatnánk a felsőházba.

A találkozó első néhány perce óvatos puhatolódzással kezdődött, majd Benk kapuvasával és néhány Rajna Miklós féle védéssel folytatódott, de gólig nem jutottak a csapatok. Aztán a 10. percben Galohát egy nyilvánvaló szabálytalanság után, testre ütés miatt leküldték két percre, az UTE pedig előbb körbeadogatta Farkas Roland kapuját, majd a 12. percben Kyle Just hosszú felsőbe leadott bombájával megszerezte a vezetést a hazai csapat. (1:0) Alig négy percnyi játék után szinte a semmiből egyenlített a BJAHC, cserekapusunk testvére, Sági Martin lódult meg, és nagy gólt lőtt távolról Rajnának. (1:1) A 18. percben Franyót állították ki tőlünk, és a vendégek nem kegyelmeztek, Csulihin szerzett vezetést a gyors előnyös figura végén. (1:2)

Sajnos jól kezdte a második harmadot is Kangyal Balázs együttese: szinte még ki sem értek a csapatok az öltözőből a jégre, és Mozer növelte a vendégelőnyt. (1:3) Tíz perc mezőnyjáték után Mozer volt az előkészítő, Schlekmann a végrehajtó, és máris három volt közte. (1:4) Három gólos hátrányban is becsülettel próbálkoztak a lilák, de döcögtek az átadások, kulcspasszok helyett rengeteg korongot adtak el a hazaiak.

A harmadik játékrész elején néhány percre Szabó Rácz Maxim felcsillantotta egy egyenlítés reményét, miután egálnál szépített Tornyai passzából (2:4), de a zárkózás után a BJAHC ügyesen dugta el a korongot, és csak várt az újabb újpesti hibára. Az 56. percben Szabó Dániel terítette le a rábízott támadót, és miután leült két percre, a vendégcsapat hamar eldöntötte a találkozót: Sági szerzett újabb gólt (2:5), ezzel behozhatatlanná téve a vendégelőnyt. Két és fél perccel a vége előtt Markus Juurikkala időt kért, levitte Rajnát, de ez a fogás sem jött be, a Mozer az 59. percben szerzett egy gólt az üres kapunkra (2:6), és miután az utolsó két percre Metsavainiot is leküldték, Schlekmann is lőtt még egy gólt, néhány másodperccel a záró dudaszó előtt (2:7). Csapatunk legközelebb Erdélybe utazik, ahol szombaton a Brassó vendégeként játszik, jövő héten pedig a BJAHC otthonában zárjuk az alapszakaszt.

Kangyal Balázs, vezetőedző - BJAHC

"Nem szeretném túl magasra emelni a csapatot, az a helyzet, hogy hetek óta hasonlóan játszunk, csak ma végre kijött a lépés. Brassóban is hasonló volt a játékunk képe, csak ott nem mentek be a helyzetek. Ma háromszor is gólt szereztünk emberelőnyből, ennek nagyon örülök. Az elmúlt mérkőzéseken nem tudtunk rendes játékidőben nyerni, azt gondolom, hogy befizettük ennek a meccsnek az árát, és győzelem lett a vége."

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

"Borzasztó csalódottak vagyunk, komoly hét van mögöttünk, és nagyon nem ott tartunk, ahol szerettünk volna. Mindig van felfele, ezt mondtuk a játékosoknak is. Nem mutogatunk egymásra, nyílt beszédre, és konkrét tettekre van most szükség. Ma a hoki összes szegmensében jobbnak bizonyult az ellenfél, ehhez pedig gratulálunk. Együtt, közösen muszáj lesz javulnunk."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.10.21. UTE - DAB című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41