Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

SÚLYOS VERESÉG DUNAÚJVÁROSBAN

Felnőtt 2023-02-12

Az UTE-DAB párharcban az első idegenbeli meccs nem sikerült jól az Újpestnek. Az Acélbikák 8:3-ra nyertek, így a holnapi mérkőzésen a lilák az "életben maradásért" küzdenek.

Nagyon erősen kezdett a Dunaújváros hazai pályán, és három gólt szereztek 15 perc alatt, ebből kettőt emberelőnyben. Először Pokornyi kiállítása után Kmec tüzelt, Szalma középen hozzáért. (1:0

Négy perccel később szintén Kmec lőtt laposan középre, a korong eltalálta Embrich korcsolyáját, így védhetetlenül Rajna ketrecébe vágódott. (2:0

A harmadik találatot ugyancsak előnyből lőtte a DAB, Ribcsik vette jól észre a kapu elé érkező Szalmát, aki értékesítette a ziccert. (3:0

Rögtön a második játékrész elején tovább növelte előnyét a hazai csapat, Szalma középtávoli lövése csorgott át kapusunkon, Rajna Miklóson. (4:0)

A mieink a 26. percben szerezték az első gólt, akkor Pereszunko passzolt a kapu előtt Nádasy Mártonhoz, aki a hosszúba bombázott. (4:1)

Hat perccel később visszaállította a négy gólos különbséget a DAB, Ribcsik lövése kipattanat Rajnáról éppen Mihalik elé, ő pedig nem hibázott. (5:1)

A gól után Sági Máté állt be Rajna Miklós helyett, a 35. percben pedig Nemes lopta közelebb a mieinket a DAB-hoz. (5:2)

Alig kellett egy perc, és jött az újabb hazai gól, Embrich centerezett az alapvonal mögötti területről Valtolához, a finn pedig közelről volt eredményes. (6:2)

Az utolsó harmad újabb dunaújvárosi góllal indult, a 43. percben Somogyi passzolt Hadzinikolichoz, aki a felsőbe lőtt. (7:2)

Ezzel még nem volt vége a mieink vesszőfutásának, az 54. percben Somogyi és Dézsi Bence játszott össze, a gólt az utóbbi szerezte. (8:2)

A végén még összeakaszkodott Pinczés és 19 éves védőnk, Erdőhelyi István, majd az 58. percben Kovács Sebestyén még szépített (8:3), de az Acélbikák így is simán győzött. A párharc hétfőn 18.30-kor a második dunaújvárosi mérkőzéssel folytatódik, amelyen győznie kell csapatunknak azért, hogy szerdán a Megyeri úton dőlhessen el a továbbjutás a rájátszásba. 

Niko Eronen, vezetőedző - DAB

"Az első harmad nagyon tetszett, frissek voltunk, jól mentünk, de egyébként is csak néhány rövidzárlatunk volt a hatvan perc alatt. Nagyon örültem, amit a negyedik sortól láttam, megértették a feladatukat, és meg is csinálták, amit kellett. A mókának azonban vége, el kell felejtenünk a mai eredményt, holnap nagyon kemény meccs vár ránk, ha szeretnénk folytatni utunkat ebben a szezonban. Sok dolgot kell most jól csinálnunk a meccs után, illetve a holnapi átmozgatáson, hogy tiszta fejjel vágjunk neki a negyedik mérkőzésnek, és lezárjuk a sorozatot.

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

"Túl sok lövés volt a meccsen mindkét oldalon, ma sajnos nem beszélhettünk csapatvédekezésről. Nagyon gyengén játszottunk hátul, pedig ez az alapja mindennek, így ebben mindenképpen javulnunk kell. Elől megvoltak a sanszaink, lőhettünk volna mi is több gólt, olykor nem volt szerencsénk, de a hazai csapat jobban megdolgozott a saját szerencséjéért. Az biztos, hogy sokat kell fejlődnünk holnapra, levonjuk a tanulságokat, megnézzük, mit kell jobban csinálnunk holnap, mert szeretnénk hazavinni a mindent eldöntő mérkőzést."

fotó: Acélbikák/Anda Fábián

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.10.07. UTE - BJAHC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41