Dátum: 2024 április 18. (csütörtök) | Andrea, Ilma

hírek

SZABAD KEVIN: A JÉGEN AKAROK LENNI

Felnőtt 2021-03-06

A kényszerpihenőre ítélt támadónk szerint, ha az Újpest csak magára koncentrál, akkor az Erste Liga bármelyik csapatát le tudja győzni. Szabad Kevin a bajnokság első szakaszában 23 tétmeccsen 17 pontot szerzett, aztán január végén eltiltották tizennégy mérkőzésre, büntetése a jövő hétre telhet le.  

Az Újpest már a playoff első körében menetel, milyen érzés hogy te nem lehetsz ott a fiúkkal a jégen?

 

Nagyon nehéz, főleg úgy, hogy nem vagyok sérült. Itt vagyok minden edzésen, szeretnék én is legalább annyira fáradt, és kimerült lenni, mint a többiek. Ha utazik a csapat, én itthon maradok, és csak a képernyők előtt tudom követni az eseményeket. Inkább a lelki oldala, ami nagyon frusztráló, mert mindent megtennék azért, hogy nyerjen a csapat, de erre még várnom kell.

 

Az első kör utolsó, mindent eldöntő párharcára térhetnél vissza, inkább jussunk tovább minél hamarabb, vagy te szeretnéd lőni azt a bizonyos győztes gólt a legvégén?

 

Erről nagyon sokat gondolkodtam, de mindig valahol ott kötök ki, hogy inkább jussunk tovább minél hamarabb. A hoki vérbeli csapatsport, amiben az egyénnek a háttérbe kell szorulnia. Ellenben, ha mégis a hetedik mérkőzésen dől el a párharc, szeretném én lezárni a csatát, mert akkor úgy érezném, hogy visszaadtam valamit a csapatnak.

 

Mit gondolsz, mire képes az UTE a rájátszásban?

 

Hogyha a saját játékunkra fókuszálunk, és nem próbálunk illeszkedni az adott ellenfél taktikájához, akkor nincs olyan csapat, amelyiket ne tudnánk legyőzni. Általában meccsenként van öt-hat olyan ziccer, amikből illik gólt szerezni, ha ezekkel a lehetőségekkel tudunk élni, és csapatként működünk, akkor nagyon fényes lesz a bajnokság vége.

 

ERSTE LIGA negyeddöntő, 3. mérkőzés: 2021. március 6. (szombat) 18.30

UTE-DEAC, Megyeri úti Jégcsarnok (ZÁRT KAPUS MÉRKŐZÉS)

Közvetítés: ersteligatv.hu

 

#HAJRÁLILÁK

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.08.20. HKM Zvolen - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41