Dátum: 2024 június 20. (csütörtök) | Rafael

hírek

SZALMA ZSOLT HAZATÉR

Felnőtt 2024-06-04

Öt évet húzott le más csapatokban, most visszatér a Megyeri útra az UTE saját nevelésű csatára. Szalma Zsolt tavaly a DAB színeiben játszott, és kiváló egyéni mutatókat produkált, annak ellenére, hogy a Dunaújváros nem zárt sikeres szezont. 

Hiába végzett csapatával alapszakasz kilencedikként az előző idényben, a 25 éves támadó egyénileg így is eredményes szezont produkált. Szalma Zsolt 21 gólig és hét gólpasszig jutott, ezzel a DAB legponterősebb játékosa lett.

"Korábban kisebb önbizalomhiánnyal küzdöttem, de a tavalyi és az azt megelőző szezonban sikerült újra felépítenem magam, egyre eredményesebb játszottam, ezt a folyamatosan javuló tendenciát szeretném folytatni. - mondta az Újpest régi-új játékosa az utehoki.hu-nak. - Az elmúlt idényekben sok gólpasszt adtam, tavaly inkább gólból lőttem többet, a cél az, hogy ez a két dolog összeérjen, és mindkettőből sokat szerezzek a következő években."

Új csatárunk arról is beszélt, hogy fizikális játékosnak tartja magát, aki kedveli a kétirányú jégkorongot, ezt szeretné kamatoztani Újpesten is, ahol minél komolyabb sikerekre törne.

"A Megyeri úton most épülhet egy olyan csapat, ami egy jó magyar maggal, sok újpesti kötődésű játékossal erős kohéziót alakíthat ki, ami akár egy bajnoki címre is adhat esélyt. Szerintem egy sportolónak nem is lehet más a célja." - tette hozzá Szalma Zsolt, aki az előző években nagyon jól kijött a DAB finn trénerével, Niko Eronennel, és abban bízik, hogy az UTE új vezetőedzőjével, a kanadai Jason Morgannel is könnyen megtalálja a hangot.

Üdvözlünk itthon, Zsolt!

#hajrálilák 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.11.02. UTE - Titánok című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41