Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

SZÉTLÖVÉS UTÁN LETT MEG A GYŐZELEM

Felnőtt 2023-11-03

Óriásit küzdve a hosszabbítás utáni szétlövésben lett meg a győzelem a DEAC ellen. Ezzel két elvesztett bajnoki után talált vissza a győztes útra a lila-fehér együttes.

 

A mérkőzés elején hamar mezőnyfölénybe került az Újpest, viszont körülbelül 15 percnyi játék után már kiegyenlítettebbek lettek az erőviszonyok, sőt, a DEAC többször beszorította a saját védekezőharmadába a lilákat, de gól nem szerzett, mert a kapunkat Rajna hermetikusan lezárta.

 

Aztán a 20. percben előnybe került a hazai csapat, Tiala passzolt egy újpesti roham végén gyönyörűen Kiss Dánielhez, rutinos védőnk pedig kegyetlenül bevarta a jobb felső sarokba. (1:0)

 

Az egyenlítés a 30. percben lett meg a DEAC-nak, Vasziljev átadásából Novotny volt eredményes. (1:1)

 

A DEAC gólja után sorozatos kiállítások sújtották a mieinket, először Szabó Dánielt ültették le, majd Kovács Alexet, aztán újra Szabót, így nem csoda, hogy elfáradt a csapat, és menetrendszerűen jött az ellenfél gólja, Mihalik talált be. (1:2)

 

A záróharmadban kapta meg első emberelőnyét az Újpest, miután Smirnovot állították ki, de a sok lövés ellenére egyenlíteni akkor még nem sikerült. Aztán a 53. percben, öt az öt ellen vezethetett támadást a hazai csapat, Saarelainen forgolódott az alapvonalnál, majd Tialához passzolt, akinek lövése Hetényiről csorgott be a vonal mögé. (2:2)

 

Hét perccel a vége előtt Pokornyi állították ki, de nem tudott élnin a lehetőséggel a DEAC. Az 58. percben Rajna bravúrja kellett, hogy Vasziljev ne találjon be, és Tiala is eldönthette volna a végén a találkozót, de a rendes játékidőben már nem született újabb gól, így jöhetett a hosszabbítás, amiben fáradhatatlanul dolgozta ki a helyzeteket mindkét csapat, de az öt perc alatt sem dőlt el a találkozó.

A szétlövésben aztán Sam Coatta betalált Hetényinek, a DEAC pedig egyetlen rávezetést sem váltott gólra, így az Újpest szerezte meg a második pontot, és ezzel újra a tabella élére ugrott.

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző - DEAC

 

"Gratulálok az Újpestnek, keményen dolgoztak. Mi is jobban játszottunk, mint kedden, voltak helyzeteink bőven, gondunk mostanában leginkább a helyzetek kihasználásával van. Tudtunk, hogy a harmadik harmadban jönni fognak keményen, sajnos jobban visszaálltunk, mint terveztük, kicsit okosabban és egyszerűbben kellett volna játszanunk. Minden megtettünk ma egyébként, a szétlövés nem nekünk kedvezett."

 

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

 

"Ma este is nagyon szoros mérkőzést játszottunk a Debrecennel. Voltak jó periódusaink, de rendkívül sokat hullámvasutaztunk, nem tudtunk 60 percen keresztül egyenletes játékot produkálni. A hosszabbítás és a büntetők pedig olyanok, mint lutri, örülök, hogy most nekünk kedvezett a szerencse, és itthon tartottunk a két pontot."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41