Dátum: 2024 április 24. (szerda) | György

hírek

SZIKI SZERENCSÉT HOZOTT

Felnőtt 2021-10-17

A meccs előtt a szurkolók és az UTE elbúcsúztatta a nyáron visszavonuló válogatott játékost, Sikorcin Ladislavot. A MAC HKB elleni Erste Liga rangadó ezek után kiegyenlített játékot hozott, az Újpest a hosszabbításban tudott nyerni egy bombagóllal, így két pontot szerzett vasárnap este. 

 

Sziki először a szurkolók ajándékát vehette át, majd Dömötör Róbert szakosztályvezető és Ancsin János szakosztályigazgató is megköszönte neki, hogy hét szezonon keresztül az UTE meghatározó játékosa volt. A korong bedobása után Sikorcin “lepacsizott” az egykori csapattársakkal, közben az újpesti a drukkerek a lelátón óriási tapsviharral búcsúztak a közönségkedvenctől.

 

A mérkőzés előtt úgy tűnt, hogy a speciális alakulatok nagy csatája láthatjuk vasárnap este, mert a MAC a ligában eddig a leghatékonyabban használta ki az emberelőnyeit, míg az UTE a hátrányban legjobban védekező csapat. Aztán az első két újpesti kiállítást nem tudta kihasználni a HKB, a mieink viszont a 16. perben megszerezték a vezetést, Kiss Dániel tüzelt a kékről, a kipattanót Balogh Bence kotorta be, 1:0. 

 

A gól után megsérült Bálizs Bence, helyette Farkas Rolandnak kellett beállnia a MAC HKB kapujába. 

 

A második harmad első tíz percében többet próbálkozott az Újpest, mint a vendégcsapat, de újabb gólt nem tudtak szerezni a lilák. Aztán a játékrész második felében kiegyenlítettebb lett a játék, és a 38. percben az újbudaiak egalizáltak. Gooch került helyzetbe, trükkös lövése nem csapta be Rajnát, a kicsorgó korongot azonban Ádám Zsolt valahogy bekotorta közelről, 1:1.

 

Az utolsó harmadban első kiállítását szenvedte el a MAC HKB, időhúzás miatt kaptak büntetést a vendégek, de az UTE nem talált be, így döntetlennel zárult a rendes játékidő, a látottak alapján az egy pontot mindkét csapat megérdemelte. 

 

A három a három elleni hosszabbításban aztán Nemes Benjamin 19 másodperc alatt eldöntötte a meccset. Támadónk korongot szerzett, egyedül vezethette rá Farkas kapusra, majd a hosszú felsőbe bombázott, 2:1.

 

Közönségszórakoztató meccsen két pontot szereztek a mieink, ezzel a tabellán továbbra is a MAC előtt maradtak. 

 

Marton Tibor, másodedző (MAC HKB Újbuda)

 

“Ha a profi edző beszél belőlem, akkor nem jó, hogy nem szereztük meg a három pontot. De ha az az edző, aki a játékosok nagy részét nevelte is, elégedett lehetek a munkával, amit a jégen láttam. Tízzel többet lőttünk kapura, persze a videóról majd kiderül, hogy ezeknek hány százaléka volt minőségi helyzet. Ha ránézek a tabellára, ez egy rangadó volt, a két csapat kapta eddig a legkevesebb gólt a ligában, és a védekező munkával ezúttal sem volt gond. Született egy újpesti munkagól, mi is lőttünk egy munkagólt. Ami a mi szempontunkból fontos, hogy a kapuban helyt állt egy 19 éves kapus, akit a frigóból küldtünk be, egy másik 19 éves játékosunk pedig gólt szerzett. Bárki nyerhetett volna ma este, de a három a három elleni játékban egy pillanatnyi hibát vétettünk, ezt pedig az ellenfél kihasználta. Bálizs Bencének a lovaglóizma sérült meg, meglátjuk, hogy ez mennyi kihagyást jelent, de őt ismerve valószínűleg nem kell sokáig nélkülöznünk.”

 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)

 

“Ez egy oda-vissza játék volt, nagy volt a sebesség, az iram. Úgy lehetett érezni, mintha az döntene, hogy ki hibázik nagyobbat. Próbáltunk egyszerűen játszani, ez olykor sikerült, olykor nem, de a döntő részben inkább sikerült. Nem mehet mindkét csapat haza három ponttal, pedig úgy lett volna igazságos, de persze örülök, hogy azért több ponttal gazdagodtunk, mint az ellenfél. Ma is nagyon jól jött a buzdítás, köszönjük a segítséget a szurkolóinkat, a hazai pálya a nehéz helyzetekben mindig hatalmas erőt ad.”

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.10.15. UTE - DAB című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41