Dátum: 2024 április 24. (szerda) | György

hírek

SZINTE TELJES A KERETÜNK

Felnőtt 2021-02-19

Az UTE korábbi sérültjeinek nagy része visszatérhet a jégre a péntek esti MAC elleni Erste Liga mérkőzésen, így Virág Csaba bizakodva várja az alapszakasz utolsó három találkozóját. A válogatott szünetben az elmúlt két hétben többféle játékelemet is gyakorolt a csapat, a vezetőedző most olyan hokit vár az együttestől, ami bizonyítani fogja, hogy a lilák készen állnak a rájátszásra.

 

Melyik az igazi Újpest ma, amelyik a dobogóért harcol, és hosszú győzelmi szériákat produkál az Erste Ligában, vagy amelyik pont nélkül jön haza egy négy meccses erdélyi túráról?

 

Az nem lehet kérdés, hogy olyan csapat vagyunk, amelyik a legjobb négybe kerülésért, a dobogóért harcol a ligában. Az utóbbi hetekben nem voltunk szerencsések a sérülésekkel, de ez már a múlt, ma szinte teljes kerettel tudunk jégre lépni a MAC ellen. Remélem, hogy sikerül olyan játékkal előrukkolnunk, ami bizonyítja, hogy készen állunk a playoff-ra.

 

Máskor előfordul, hogy győztes meccsek végén is kritizálja a csapatát, viszont a székelyföldi vereségek után nyilatkozataiban nem volt pesszimista, ennek mi az oka?

 

Úgy mentünk ki, hogy tudtuk; sok hiányzónk van, így eleve nem volt reális, hogy minden meccsen három ponttal gazdagodjunk. Arra voltam kiváncsi, hogy a nehézségek ellenére hogyan állunk bele a mérkőzésekbe azokkal a játékosokkal, akik máskor kevesebb jégidőt kapnak. Ugyan látszódtak rutinbeli különbségek, de hozzáállásban, mutatott játékban felvettük a versenyt mind a négy mérkőzésen. A fiatalabbak bebizonyították, hogy számíthatunk rájuk, így a vereségek dacára sem lehettem teljesen elégedetlen. 

 

Említette, hogy szinte a teljes keret rendelkezésére áll az alapszakasz utolsó három meccsére, konkrétan kik térhetnek vissza, és kik hiányoznak még mindig a csapatból?

 

Visszatérhet a csapatkapitányunk, Benk András, a rutinos Sikorcin Ladislav, és a Kyle Just, Bodó Christopher, Rajna Miklós trió is újra bevethető. Hiányzó lesz Szabad Kevin, aki eltiltását tölti, valamint Szécsi Patrik és Horváth András is, ők még nem épültek fel teljesen. 

 

Hogy látta az edzéseken, milyen formában vannak a sérülés után visszatérő meghatározó játékosok?

 

Sosem egyszerű egy több hetes kihagyás után újra játékba lendülni. Türelmetlenül várták már, hogy újra a csapattal készülhessenek, de mi azt akartuk, hogy addig ne térjenek vissza, amíg nincsenek 100 százalékos formában. A visszatérők egészségesek, és nagyon motiváltak, ez jó hatással lehet az egész csapatra. 

 

Mire használták fel a válogatott szünet miatti két hetes pihenőidőt?

 

Jól hangzik ez a két hét pihenő, de a legelején még nem volt biztos, hogy a kulcsjátékosaink mikor lesznek újra bevethetőek. Gyakoroltuk az öt-öt elleni játékot, a támadó-, illetve a védekező harmadbeli játékot, az elmúlt napokban pedig az emberelőnyös és emberhátrányos figurákat csiszoltunk. 

 

Hogy látja, mit hozhat az alapszakasz utolsó három meccse az Újpestnek, és ki lehet az első ellenfelünk a rájátszásban?

 

Nem is számolgatjuk, hogy matematikailag bekerülhetünk-e még az első négybe, azzal foglalkozunk, hogy ma nyerjünk, aztán meglátjuk mi lesz a többi meccsen. Akárki marad nekünk, illetve akárki választ minket a rájátszás első körében, semmiképp nem lesz könnyű a párharc. A pillanatnyi forma fog dönteni, valamint az, hogy melyik csapat tudja gyorsabban túltenni magát a jégen a nehéz időszakokon, és végig egységesen játszani.

 

Mekkora hátrány az Újpestnek, hogy a szurkolói a rájátszásban sem lehetnek ott a lelátókon?

 

A jelenlegi helyzet minden csapatnak nagyon nehéz, főleg az Újpestnek, mert a mi szurkolóink rendkívül elismertek, mondhatnám azt is, hogy világhírűek. Ez azt jelenti, hogy mi hozzá vagyunk szokva a kiváló hangulathoz, így nekünk talán még jobban hiányzik a buzdítás, mint a többi együttesnek. Ugyanakkor így is érezzük, hogy rengetegen állnak mögöttünk. Sokat jelentett nekünk, amikor Győrbe indultunk, és kijöttek néhányan a buszinduláskor, valamint az is, amikor csokit, ajándékokat juttatnak el hozzánk a mérkőzések után, ezeket a gesztusokat ezúttal is nagyon köszönjük. 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.12.01. FTC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41