Dátum: 2024 április 29. (hétfő) | Péter

hírek

SZÍNVONALAS MECCSEN KAPTUNK KI

Felnőtt 2023-12-27

A nagy gólok és szép megoldások mérkőzésén az Újpest felállt kétgólós hátrányból, kétszer is egyenlített, de az utolsó GYHK találatra már nem tudtunk reagálni. A piros-fehérek egy üres kapuba lőtt góllal végül 5:3-ra nyertek a Megyeri úton.

 

Az első tíz percben volt egy-egy kiállítás mindkét oldalon, de az emberhátrányos alakulatok hatékonyan dolgoztak, így gól nem született. Aztán a harmad derekán megrázta magát a Gyergyó és gyors két góllal elhúztak. A 10. percben Orbán Brance volt eredményes, aki egy palánkról visszapattan korongot ütött be (0:1), majd egy perccel később Sárpátki is beköszönt Rajnának, nagy gólt ragasztva a felső sarokba (0:2).

 

Kétgólós hátrányban magasabb sebességbe kapcsolt az Újpest, a GYHK többször csak szabálytalanul tudta fékezni a mieinket, így gyors egymásutánban kaptunk három emberelőnyt. Ebből az utolsónál, éppen a gólszerző Sárpátki kisbüntetése alatt meglett a szépítés, a 20. percben Kiss Patrik juttatott a vonal mögé egy többször levágódó pakkot. (1:2)

 

A második harmadban viszonylag gyorsan összejött az egyenlítés is, kanadai-német csatárunk, Benk passzából Travis Ewanyk lövése csapta be Rinne kapust. (2:2)

 

A 28. percben megint vezetést szerzett a Gyergyó, Sándor-Székely Ottó talált be egálnál, aki egy Rajnáról lecsorgót vágott be (2:3), de a szünet előtt újra összejött az egyenlítés, Lakkonnen passzából a mai meccsen viszonylag sok helyzetet kihagyó Miro-Pekka Saarelainen szerzett gólt szintén öt az öt ellen. (3:3)

 

Az utolsó harmad elején kissé ráültek az eredményre a csapatok, nem alakultak ki igazán komoly helyzetek egyik oldalon sem. A 49. percben újra emberelőnybe került az UTE, de nem sikerült kihasználnia a lehetőséget a hazaiknak. 

 

Aztán az 57. percben újra villant a gyergyói első sor, Orbán, Bodó és Császár Hunor volt a korong útja, utóbbi középen érkezve lőtt nagy gólt. (3:4)

 

A mérkőzés vége előtt Markus Juurikkala még időt kért, levitte Rajna Miklóst is, valamint Haaranen kállítása után még előnybe is került az Újpest, de egyenlíteni nem tudtak a mieink, Orbán Brance viszont korongot szerzett, és az üres hazai kapuig korcsolyázott vele a 60. percben. (3:5)

 

Az UTE ezúttal jó játékkal kapott ki, szombaton kora délután a Brassó ellen javíthat TV-s meccsen, hazai pályán.

 

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

 

"Kemény és szoros meccset játszottunk. Voltak jó, és nem túl jó momentumaink a mai 60 perc alatt. A végén a két kapott gól, főleg az üres kapus megpecsételte a sorsunkat, megérdemelten nyert a Gyergyó."

 

Szilassy Zoltán, vezetőedző - GYHK

 

"Tavaly is ez volt, az első kettőt elbuktuk az Újpest ellen, meg kell találni a receptet a Miki ellen főleg, ráadásul ez egy sokkal szervezettebb UTE, mint a tavalyi, nehéz helyzetbe kerülni ellenük. Az látszott, hogy amikor az offenzív zónában sok időt töltöttünk, azt ők nehezen követték, meg kellett értenie a csapatomnak, hogy ma ezt kell játszani. Az nem tetszett, hogy a védekezőzónákban néha kicsit kelekótyák voltunk, ezen kell változtatnunk. A három kapott gól mindig kritikus, most rá tudtuk lőni a negyediket is szerencsére. Sok kiállítást kaptunk, át kell néznem, hogy mit csináljunk másként, hogy ne csináljunk hátrányt. Azért helyén volt a szívünk, keményen dolgoztunk, pedig rövidek vagyunk, mert három topcenterünk is hiányzik, de akik a helyükre léptek, azok nagyszerűen dolgoztak, egy jó csapat ellen szereztünk három pontot.”

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.11.23. UTE - GYHK című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41