Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

SZOROS MECCSEN KAPTUNK KI

Felnőtt 2022-10-29

Az első harmadban nyújtott teljesítményével a Ferencváros nyerte az idei második derbit, pedig az első harmadot kivéve a zöld-fehérek gólképtelenek voltak. Virág Csaba csapata komoly tartást mutatott, de sajnos 3:2-re kikapott a Tüskecsarnokban. 

 

Az FTC kezdte lendületesebben a mérkőzést, már a hatodik percben vezetést szerzett a hazai csapat. Kreisz Brúnó cselezte ki Rajna Miklóst, majd fonákkal jutatta a korongot a kapuba. (1:0)

A gól után az Újpest játszott jobban, a 15. percben mégis a Ferencváros növelte az előnyét, Nagy Gergő egy hosszú szóló végén lőtt újabb gólt. (2:0)

A harmad végén Pokornyi és Kiss kiállítása után kettős emberhátrányba került csapatunk, újra Nagy Gergő lőtte kapuba a korongot. (3:0)

A 26. percben az első emberelőnyét gólra váltotta az Újpest, Tóth Gergőt állították ki, és Kiss Dániel lövésébe a levegőbe kotort bele finn légiósunk, Toni Henttonen. (3:1)

Az utoló harmad harmadik percében ismét a mieink szereztek gólt, öt az öt ellen Kyle Just talált a kapuba szép vendég összjáték után. (3:2)

A meccs hátralevő részében az Újpest játszott veszélyesebben, az 56. percben Virág Csaba időt kért, az utolsó percben pedig Rajna Miklóst is levitték a lilák, de egyenlíteni így sem tudtunk, így az Erste Liga idei második derbijét is az FTC-Telekom nyerte meg. 

Fodor Szabolcs, vezetőedző - FTC-Telekom

 

"Az első harmad, az egy álom volt! Talán azt gondolom, hogy itt a második harmad elején annyi helyzetünk volt, hogy négy vagy öt nulla is lehetett volna a mérkőzés vége szerintem. De sajnos kihagytuk a helyzeteket. Ők ugye visszajöttek a meccsbe, és utána elkezdtünk görcsösen játszani, de amilyen helyzetben most voltunk, ez egy picit talán törvényszerű is volt. De tényleg tudtuk, hogy nagyon muszáj győzni, pláne az Újpest ellen, hogy kikeveredjünk ebből a negatív spirálból."

 

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

 

"Abszolút nem volt meg az a küzdőszellem, aminek meg kellett volna lennie. Nem nyertük meg a párharcokat, és ez nagyon szembetűnő volt, hogy minden korong a Ferencvárosé lett, és igazából nagy nyomás alatt tartottak minket, úgyhogy teljesen megérdemelt volt ez a háromgólos első harmad. Az jó, hogy utána úgy jöttünk ki, hogy szeretnénk megnyerni a második harmadot. Ez sikerült is, de nagyon sokba került a harmadik harmadban az a két kiállítás a végén."

 

A mieink holnap este a Gyergyó ellen javíthatnak. A vasárnap 18 órakor kezdődő mérkőzésre jegyeket az alábbi felületen, illetve a meccs előtt a Megyeri úti Jégcsarnokban lehet vásárolni. 

Az Újpest FC-vel közös akció, hogy akik jegyet vesznek a holnapi Puskás Akadémia FC elleni 15 órakor kezdődő labdarúgó Nb1-es mérkőzésre, azok a 18 órakor induló UTE-Gyergyói HK meccsre ingyen jöhetnek be.

fotó: Vörös Dávid/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.10.14. Titánok - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41