Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

SZOROS MECCSEN SZERZETT EGY PONT

Felnőtt 2024-02-23

Playoff színvonalú mérkőzést játszott egymással pénteken este a két tabellaszomszéd, az UTE és a DVTK Jegesmedvék az Erste Ligában. A csapatok felváltva lőtték a gólokat és szereztek vezetést, végül a rendes játékidő 3:3-as döntetlenje után a második pontot a rávezetések után gyűjtötte be a miskolci csapat. 

 

Az újpestieknek egy hidegzuhannyal felérő góllal indult a találkozó. Alig egy perc játék után vezetést szerzett a Miskolc, Razumniak volt nagyon határozott Rajna Miklós kapuja előtt. (0:1)

Félő volt, hogy a DVTK ott folytatja, ahol három napja abbahagyta a FEHA19 ellen, amikor Steve Kasper tanítványai 12 gólt lőttek, de szerencsére a mieink is hamar felvették a meccs fonalát. Oly annyira, hogy az első UTE emberelőnyből a 13. percben össze is jött az egyenlítés. Akkor Kyle Just kapura tartó lövése Tiala korcsolyáján megpattanva került az üresen érkező Kiss Patrik elé, aki nagy gólt ragasztott Janis Voris kapujába. (1:1) Még a félidő vége előtt újra emberelőnybe kerültek a mieink, de nem született újabb gól.

 

Viszont fordulás után, a 27. percben Páterka Bencét is leültették két percre gáncsolás miatt, az előnyt ezúttal Miro Saarelainen ütötte be Coatta passza után, és vezetést szerzett az Újpest. (2:1

A 34. percben Ewanyk kiállítása miatt Jegesmedvék is előnybe kerültek – a meccs során először – Rajnának többször is védenie kellett. Az UTE előnyére végül öt az öt ellen válaszoltak a piros-fehérek, újra egy légiós, Kulesov továbbított közelről a hazaiak kapujába, és egyenlített. (2:2)

 

Az utolsó harmad egy Kulesov lehetőséggel indult, de Rajna Miki védett, viszont nem sokkal később, a 44. percben Gianluca Esteves már megszerezte a vezetést, korongja Rajna lába között csorgott a kapunkba. (2:3) A gólra gyorsan válaszoltak a mieink, Tornyai lőhetett, az ő korongja is átcsorgott Vorison, talán be is ment volna, de Taavi Tiala még rá is segített, így egyenlítettünk újra. (3:3) A 48. percben Kulesov került helyzetbe, majd néhány pillanattal később a túloldalon Metsavainio lőhetett volna gólt, de korongja egy ütön irányt váltva fölészállt. Az 58. perc végén Tornyai lőtt egy kapuvasat, amivel eldönthette volna a találkozót, de kimaradt, így következhetett a hosszabbítás. 

 

A 62. percben ritkán látható szituáció alakult ki, két perces büntetést kapott a DVTK támadója, Roman Berdnyikov, de ezt a lehetőséget sem tudták kihasználni a mieink, pedig az egész hosszabbítás alatt gólveszélyesebben játszottak, mint a vendégek. Így a második pont sorsa végül büntetőkkel dőlt el, az utolsó párban Sam Coatta rávezetése kimaradt, Lövei Dávid pedig belőtte a gólt, így a miskolciak nyerték a magas színvonalú találkozót.

 

Steve Kasper, vezetőedző - DVTK Jegesmedvék

 

"Nagyon szoros mérkőzés volt, a játék szinte összes szegmensében hasonlóan teljesítettek a csapatok. Annak ellenére, hogy mi szereztük meg a vezetést, szinte csak túléltünk az első játékrészben. A második harmadban sokat voltunk hátrányban, ebből be is tudott találni az ellenfél, emiatt lépéskényszerbe kerültünk. Azonban ez az időszak arról szól, hogy mennyit tanulsz az adott mérkőzésből, és hogy hány pontot tudsz összeszedni. Ma tudtunk tanulni a hibáinkból, és végül be is húztuk a találkozót."

 

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE

 

"Szoros meccs volt nagyon, örültünk, hogy rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, már csak gólra kellett volna váltani őket, viszont a helyzetek kihasználásában ma nem voltunk elég erősek. Az első harmad rendben volt, a második nem annyira, a záró játékrészre megint jól tudtunk kijönni. Kedvező, hogy vasárnap megint a DVTK ellen meccselhetünk, így érezhetjük a playoff előszelét."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.01.09. UTE - DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41