Dátum: 2020 október 21. (szerda) | Orsolya

hírek

Sikorcin idén is lila mezt húz magára

Felnőtt 2020-09-24 Megtekintések száma: 540

A szurkolók, és a csapat nagy örömére Sikorcin Ladislav a 2020/21-es szezonban ismét újpesti mezben fog játszani. A szlovák születésű támadó az előző idényben aranysisakos volt, és a rájátszásban hat találkozón hét pontig jutott.

Amíg nem dőlt el, hogy a lába bírni fogja-e a terhelést, addig nem akarta elkötelezni magát a most 34 éves játékos. Szerencsére az akadályok elhárultak, így örömmel jelentjük, hogy az újpesti közönségkedvenc lila-fehérben folytatja. 

Sikorcin 23 évesen, 2008-ban került Újpestre az MsHK Zilinától, ahol Vladimir Dubekkel és Jan Zlochával a mai napig emlegetett legendás triót alkotott. Bemutatkozásként 33 mérkőzésen 31 gólt és 44 gólpasszt, összesen 75 pontot szerzett, ezzel csapatunk gól-, passz- és pontkirálya is lett. 

A következő idénye egy kicsit halványabban sikerült, de így is tevékenyen részt vállalt abban, hogy a csapat a szezon végén ezüstérmet szerezzen. Az UTE-ból Csíkszeredába szerződött, és közben az állampolgárságot megszerezve válogatott lett, 60 meccsen 53 pontot gyűjtött, három divízió 1/A csoportos világbajnokságon vehette magára a magyar címeres mezt. 

Hozzánk öt fehérvári EBEL-szezon után tért vissza. A Megyeri úton egymás után az ötödik, összesen a hetedik idényét kezdheti meg ősszel az Erste Ligában.

 

#hajrálilák

 

Forrás: Jégkorongblog

Erste Liga tabella

https://www.jegkorongszovetseg.hu/ersteliga/tabella

Képek

Összesítésben 3:0 ide! című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41