Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

TELJES CSAPATTAL JÁTSZHATUNK DUNAÚJVÁROSBAN

Felnőtt 2021-10-28

Pénteken Dunaújvárosban vendégszerepel az UTE. A mieink 12 nap után léphetnek újra jégre az Erste Ligában, méghozzá a sereghajtó ellen, így az összecsapás egyértelmű esélyesei.

 

Az esélyesség terhe alatt egyszer már kissé megroppant az Újpest, amikor büntetőkkel kikaptunk az akkori utolsó Titánok vendégeként Székesfehérváron. Virág Csaba az október 14-i meccs után arról beszélt, hogy jó leckét kaptak, a DAB ellen kiderül, hogy ebből mennyit tanultak. A vezetőedző a dunaújvárosi mérkőzés előtt beszélt a korábban sérült játékosok állapotáról, és természetesen a pénteki meccs esélyeiről is. 

 

- 12 nap után játszhatunk ismét, mivel töltötte a csapat ezt az időszakot?

 

- Szeretnénk megőrizni a jó szokásainkat, így gyakoroltuk azokat az elemeket, amelyek eddig jól működtek. Ugyanakkor fejlődni akarunk, ezért új játékelemeket is próbáltunk begyakorolni, illetve beépíteni a játékunkba. Nem olyan jó egyébként, hogy ilyen régen játszottunk, a DAB ellen fontos lesz, hogy már az első harmadban tudjunk üzemi hőfokon pörögni. Reméljük, hogy úgy tudjuk folytatni, ahogy a MAC ellen befejeztük.

 

- Több meghatározó játékos is hiányzott a csapatból az elmúlt hetekben, hogy áll a sérültek rehabilitációja?

 

- Jó hír, hogy Kyle Just és Pokornyi Dávid is játszani fog holnap, viszonylag sérülésmentesek vagyunk jelenleg. Kisebb sérülések azért előfordulnak, meglátjuk, hogy a meccsen ott tud-e lenni mindenki. Ami biztos, hogy Dunaújvárosban közel teljes csapattal hokizhatunk, ilyenre pedig még nem volt példa ebben a szezonban. 

 

- A topcsapatok mindegyikével játszottunk az elmúlt másfél hónapban, mennyivel lesz lazább a november, amikor szinte csak papíron gyengébb csapatok ellen lépünk jégre?

 

- Úgy látom, hogy sokkal jobban tudunk játszani topcsapatok ellen, pont ezért a november nagyon kemény lesz. Nem vagyunk az a csapat, amelyik bárkit félvállról vehet, azok az együttesek, amelyeknek kevesebb pontjuk van, nagyon kellemetlenek tudnak lenni. 

 

- Talán a legfájóbb vereséget a Titánok ellen szenvedte el a csapat, most ismét játszunk a fehérváriakkal a kupában, és a bajnokságban kétszer is a DAB ellen, mennyivel nehezebb ilyen meccsek előtt motiválttá tenni a játékosokat?

 

- Ez nem lehet gond, hiszen profi játékosokról beszélünk. Mindenki tisztában van vele, hogy mi nem nagy egyéniségekből állunk, hanem csapatként vagyunk erősek. Ezt kell most is a pályára vinni, mintha a legjobbak ellen játszanánk. Eddig kicsit úgy gondolkodtunk, hogy több hibát megengedhetünk magunknak, amikor kisebb csapattal játszunk. Ez egy rossz emberi szokás, ezt le kell vetkőznünk, és kőkeményen beleszállni az ilyen mérkőzésekbe is. 

 

- Tavaly a szezon közben többször változott a keret, az alapszakaszban most is számíthatunk új igazolásokra?

 

- Nyitva van a szemünk, keresgélünk, hogy hogyan tudnánk mélyebbé tenni a keretet, vagyis nem zárkózunk el attól, hogy tovább erősítsünk. Ugyanakkor nem tudom azt mondani, hogy biztosan igazolni fogunk, és azt sem, hogy nem, hiszen hosszú még az alapszakasz.

 

Az Újpest pénteken 18 órakor játszik Dunaújvárosban a DAB vendégeként, majd legközelebb jövő héten kedden, november 2-án, szintén 18 órakor lép jégre hazai pályán a Titánok ellen a Magyar Kupában. 

 

#hajrálilák

fotó: Vörös Dávid

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.10.10. UTE - DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41