Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

TOVÁBB BŐVÜL A FINN KÜLÖNÍTMÉNY

Felnőtt 2023-07-27

Ebben az átigazolási szezonban már az ötödik finn légiós szerződött az Újpesthez. Taavi Tiala 30 éves, ponterős szélső, aki hazája bajnoksága után már Lengyelországban és Franciaországban is bizonyított.

 

Szintén finn vezetedzőnk, Markus Juurikkala személye honfitársait is vonzza a Megyeri útra. Julius Nyqvist, Miro-Pekka Saarelainen, Christian Silfver és Tino Metsävainio után már az ötödik rutinos játékos érkezik csapatunkhoz a jégkorong európai bölcsőjéből.

 

Taavi Tiala-ra jellemző a gyors szélsőjáték. A 181 centiméter magas, közel 90 kg-os játékos ponterősen hokizott a finn, a lengyel, és a francia bajnokságokban is.

 

"Játékosként gyorsnak tartom magam a széleken, de szeretem a fizikai hokit is." - mondta magáról Taavi Tiala az utehoki.hu-nak, és arról is beszélt, hogy miért választotta a lila-fehéreket.

 

"Azért választottam az Újpestet, mert új ligában és új országban szeretném magam kipróbálni. Mivel csak jókat hallottam a csapatról, így könnyű volt a döntést meghoznom. Ígérem, hogy keményen fogok dolgozni, és minden nap megpróbálom a lehető legjobbat nyújtani. Minden szurkolónknak kellemes nyarat kívánok, hamarosan találkozunk a csarnokban!"

 

Taavi Tiala rövidesen megérkezik Magyarországra, és megkezdi a felkészülést csapattársaival az őszi szezonnyitóra.

 

Sok sikert neki is lila-fehérben!

 

#hajrálilák

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.03.02. UTE - DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41