Dátum: 2024 április 26. (péntek) | Ervin

hírek

TOVÁBBJUTÁS A MAGYAR KUPÁBAN

Felnőtt 2021-11-02

Az UTE a Titánok csapatát győzte le az MK első fordulójában hazai pályán. Gólt szerzett a hosszú sérülés után múlt héten visszatérő Kyle Just, csapatunk 7:0-ra nyert, a mérkőzésen az “exfehérvári” játékosaink is kiválóan játszottak.

 

Már az első harmad úgy kezdődött, hogy az Újpest szinte folyamatosan a támadóharmadban tudott hokizni. A mezőnyfölényt a 11. percben váltotta először gólra a hazai csapat, Just érkezett kiváló ütemben egy kipattanóra, így csatárunk a sérülése utáni második tétmeccsen fontos gólt szerzett, 1:0.

 

Kevesebb mint egy perc múlva jött is az újabb hazai gól, a székesfehérvári nevelésű Balogh Bence maradt egyedül a kapu előtt, és szerezte meg csapatunk újabb gólját, 2:0.

 

Még a harmad vége előtt emberelőnybe került a Titánok csapata, de Benk András büntetését nem tudták kihasználni a vendégek. A második harmad elején pedig újabb gyors gólt szerzett az UTE, Németh Attila lövése pattant le a blokkról, a korongot Sam Coatta kotorta be takarásból, a 22. percben 3:0-ra alakítva az eredményt, amerikai támadónk ezzel már a kilencedik idei gólját szerezte meg. 

 

A 36. percben egy szépségdíjast gólt hozott össze Balogh Bence jó ütemű passzából Kovács Sebestyén, aki megvárta míg a kapus térdre kerül, majd a felső sarokba helyezett, 4:0.

 

Vezetőedzőnk, Virág Csaba az utolsó játékrészre Rajna Miklóst Márkus Leventére cserélte, a valódi kérdés csak az maradt, hogy megússza-e kapott gól nélkül a meccset a csapata. 

 

A 49. percben Varga Arnold lövését pöckölte be egy kézzel Benk András, ezzel lett 5:0.

 

Két perccel később pedig Kiss Patrik, Varga Arnold és Sam Coatta hozott össze egy újabb hazai gólt, így az 51. percben már 6:0-ra vezetett az Újpest. 

 

A mérkőzés utolsó találatára az 58. percig kellett várni, Stadel távoli lövése Jack Sutteren változtatott irányt, és került a hálóba, csapatunk így kapott gól nélkül, 7:0-ra nyert, és továbbjutott a Magyar Kupa következő fordulójába. 

 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)

 

“Nem kifejezetten revansot akartunk venni a pár héttel ezelőtti vereségért, egyszerűen csak szerettünk volna úgy játszani, ahogy tudunk, és olyan hozzáállást letenni a jégre az első perctől az utolsóig, ami méltó ehhez a mezhez és címerhez. Úgy gondolom, hogy ennek eleget tettünk, jó dolgokat csináltunk a jégen, próbáltunk egyszerűbben hokizni mint a múlt héten a Dunaújváros ellen. Ezúttal nem színeztük túl a játékot, hanem a tervnél maradtunk, és igyekeztünk azokat csinálni, amiben jók vagyunk. Örülök, hogy sikerült ennyi gólt szereznünk, ugye nem mi vagyunk az a csapat, amelyik a legnagyobb támadópotenciállal rendelkezik, így külön örömteli, hogy ennyi gólt tudtunk lőni, ez jót fog tenni az önbizalmunknak.”

 

Anatolij Bogdanov, vezetőedző (Titánok)

 

“Először is gratulálok az Újpestnek, egyáltalán nem adtak nekünk lehetőséget a gólszerzésre. Sok játékosunknak volt különleges a mai mérkőzés, mert ez volt az első meccs nekik a felnőttek között, amelyen jégre tudtak lépni. Teljesen tiszta volt az első cserétől fogva, hogy melyik együttes fogja irányítani a mérkőzést, nem működött a játék, amit elterveztünk, ezért nem is vagyok elégedett a csapattal, csak néhány játékost tudnék kiemelni. Az biztos, hogy még sokat kell dolgoznunk. Az első Újpest elleni meccs számunkra élvezhetőbb volt, most viszont egyértelműen a jobb csapat nyert.”

 

fotó: Jani Martin/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41