Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

TOVÁBBRA IS 100 SZÁZALÉKON

Felnőtt 2023-10-10

Talán még Újpesten is kevesen álmodtak annyira sikeres szezonkezdetről, mint amilyet csapatunk produkál. Az Erste Ligában az első három meccsünkön kilenc pontot szereztünk, miután kedden este a DVTK-t is legyőztük, így a mienk az utolsó olyan együttes, amelyik még 100 százalékos ebben a kiírásban.

 

A vasárnapi formához képest kissé visszafogottabban kezdett az Újpest, de kapusunk, Rajna Miklós hamar bizonyította, hogy ezúttal sem lesz neki könnyű gólt lőni.

 

Tartotta a döntetlen a csapat akkor is, amikor a 11. percben Pokornyi Dávidot küldték le két percre bottal ütés miatt, és miután újra öt az öt ellen folytatódhatott a játék, a vezetést is megszereztük. A második sorunk hozott össze gólt, egy támadóharmadbeli buli megnyerése után Just Kyle passzolt Sam Coattához, aki megfordult, és majdnem a kékről lőhetett, korongja nagyon pontos volt, és utat talált a kapuba. (1:0)

 

Három perccel később egyenlítettek a Jegesmedvék. Páterka a kapu mögött cselezett, majd az egyedül érkező Esteves elé tálalt, aki nem hibázott négy méterről. (1:1)

 

A harmad hátralevő részében maradt támadásban a vendégcsapat, a védekező harmadban sok bedobást nyert meg a DVTK, ezekből gyorsan kerültek lövőhelyzetbe, de Rajna állta a sarat.

 

A második harmadban támadóbban léptek fel a lilák, aminek a 22. percben meg is lett az eredménye, Saarelainen távoli lövése után a kapu előtt finn honfitársa, Tiala reagált először, és közelről a kapuba cselezte a korongot. (2:1) Finn csatárunk szerződtetéséhez nem véletlenül ragaszkodott Markus Juurikkala vezetőedző, honfitársa már idei harmadik gólját produkálta. 

 

Azonban ezúttal sem tartott sokáig a hazai előny, a 26. percben a vendégek egyik legjobbja, Valentin Razumniak hozta magát helyzetbe, gyorsan becsapta védőjét, és saját, a palánkról visszavágódó korongját lőtte el Rajna mellett. (2:2)

 

A harmad hátralevő részében mindkét csapat agilisan, de óvatosan játszott, a legnagyobb helyzetet az UTE hagyta ki a 37. percben, amikor Janis Voris kapus védett bravúrral, így az eredmény nem változott. 

 

Az utolsó harmadot megint nagyon dinamikusan kezdte csapatunk első sora, a finn különítmény. Megint Voris kapuja előtt alakult ki nagy kavarodás, Tiala felpattanó lövése került Saarelainen elé, aki góllal fejezte be az akciót. (3:2) Tiala statisztikájába a gólja mellett így egy assziszt is bekerült.  

 

A végig parázshangulató összecsapás az utolsó két percben pörgött fel igazán, addigra már a Jegesmedvék levitték Vorist. Az 59. percben Coatta lőtt rá sípszó után, ezt Kulesov kérte ki magának agresszíven, a kakaskodás vége kettős kiállítás lett. Aztán fél perccel a záró dudaszó előtt Razumniakot is kiállították, miután gáncsolta Kiss Dánielt, így az UTE emberelőnyben fejezhette be a játékot, de ez a mezőnyben nem jelentett tényleges előnyt, hiszen a miskolciak kapusa már a padon ült. 

 

Még az utolsó pillanatokban is egyenlíthettek volna a vendégek, de ez nem sikerült, így a lilák az Erste Ligában három meccs után is 100 százalékosak maradtak, ami ebben a kiírásban egyetlen más csapatnak sem sikerült. 

 

Steve Kasper, vezetőedző - DVTK Jegesmedvék

 

"Vesztettünk, de egy nagyon jó ellenféllel szemben. Az Újpest egy keményen dolgozó, jól struktúrált csapat, már az előszezonban is látszott, hogy erős riválisaink lesznek. Az okoz csalódást, hogy ma este nem voltunk képesek belőni a gólhelyzeteinket. Még mindig dolgozunk a sorok helyes összeállításán, sok játékosunk nagyon fiatal, ők csak ismerkednek a ligával, így előfordulnak hibák. Kikapni mindig rossz érzés, de legalább a hozzáállásunk rendben volt." 

 

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

 

"Sok mindenben egyetértek a kollégámmal. Nagyon jó csapat ellen tudtunk nyerni, főleg az első harmadban játszott életveszélyesen a DVTK, akkor Rajna Miki tartott minket, kapusunknak köszönhetjük, hogy versenyben maradtunk. Egyébként szinte az egész meccsre a nyílt sisakos küzdelem volt a jellemző, nehezen, de végül megtaláltuk a győzelemhez vezető utat. Keményen játszottunk, de még mindig dolgoznunk kell a hibáink kijavításán, a három ponttal természetesen elégedett vagyok." 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.12.01. FTC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41