Dátum: 2024 május 2. (csütörtök) | Zsigmond

hírek

TOVÁBBRA IS SOK A SÉRÜLT A CSAPATNÁL

Felnőtt 2023-12-07

Közel két teljes sornyi, összesen nyolc meghatározó játékos hiányzik a csapatból sérülés illetve betegség miatt. A jó hír, hogy közülük hárman valószínűleg hamarosan visszatérhetnek, viszont sajnos vannak olyanok is, akik még nagyon messze vannak attól, hogy újra jégre lépjenek.

A legsúlyosabb sérült természetesen Sam Coatta, aki két hete a Gyergyó elleni meccsen dőlt ki, miután az ellenfél játékosa indokolatlanul durva, sportszerűtlen szabálytalanságot követett el ellene. Amerikai támadónkat arccsonttörését a múlt héten műtötték meg a Honvéd Kórházban, a beavatkozás jól sikerült, de hogy Sam mikor térhet vissza a jégpályára, azt egyelőre az orvosok sem tudják. Ami biztos, hogy több hónapnyi, hosszú rehabilitáció áll még előtte.

Ugyanezen a meccsen szenvedett súlyos agyrázkódást védőnk, Szabó Dániel, akit szintén nagyon szabálytalanul, hátulról gázolt el gyergyói ellenfele, ami miatt válogatott játékosunk fejjel repült neki a palánknak. Sajnos Dani még mindig rosszul érzi magát, így nem látható előre visszatérésének pontos időpontja, az biztos, hogy még hetekig nélkülözni fogjuk.

Egyik legrutinosabb védőjátékosunk, Kiss Dániel a legutolsó DEAC elleni meccsünkön sérült meg Debrecenben, az egyik ujja egy lövés blokkolása miatt sérült meg nagyon komolyan. A rehabilitáció jól halad, bízunk benne, hogy a komplikációk is elkerülik. Esetében még legalább két hét mire felépül és visszatérhet a pályára.

Kovács Alex is a GYHK elleni meccsen dőlt ki, de ő egy szerencsétlen ütközés miatt esett el és kapott agyrázkódást. Jó hír, hogy válogatott játékosunk a vártnál gyorsabban gyógyul, így az újpesti 8-ast hamarosan újra láthatjuk a jégen.

Kyle Just a múlt héten, egy edzésen sérült meg, kanadai játékmesterünknek egy korong találta el a bokáját. Az alkapitány túl van már néhány vizsgálaton, de további vizsgálatokra van szükség, kiderüljön, mikor állhat újra vezetőedzőnk rendelkezésére. 

A legutóbbi mérkőzésünkön csapatkapitányunk sem játszott. Benk András beteg volt, de már jobban van, így ő hamarosan visszatérhet. Hasonló helyzetben van Tornyai Gábor is, aki szintén kezd kilábalni betegségéből, vagyis nemsokára valószínűleg ő is bevethető lesz. 

A legfrissebb sérültünk Kovács Sebestyén. Sebi a DAB elleni meccsen elesett, aminek az eredménye enyhébb térd- illetve izomsérülés. Játékosunk már kapja a kezeléseket, attól függően, hogy ezekre a kezelésekre hogyan reagál, később látjuk biztosan, mikor térhet vissza.

Minden sérült illetve beteg játékosunknak jobbulást kívánunk! 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.10.21. UTE - DAB című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41