Dátum: 2024 április 29. (hétfő) | Péter

hírek

TRAVIS EWANYK TRIPLÁJÁVAL VERTÜK A DEAC-OT

Felnőtt 2023-12-10

Óriási tartást mutatva győzte le tartalékos csapatunk a korábban mumusnak számító Debrecent. A mezőny legjobbja néhány hete igazolt kanadai légiósunk volt, Travis Ewanyk három góllal vette ki a részét az 5:3-as újpesti sikerből.

 

A sok hiányzó miatt három új játékos is debütált csapatunkban, Nagy András, Petar Peceric és Hrabák Farkas a DEAC ellen játszhatta első Erste Liga meccsét. 

 

A mieink nagyon jól kezdték a találkozót, novemberben igazolt kanadai csatárunk, Travis Ewanyk szerezte meg első gólját a csapatban, miután a 79. másodpercben Kiss Patrik passzát kotorta be közelről. (1:0)

 

Még az első tíz perc krónikájához tartozik, hogy kimaradt egy újpesti emberelőny, azonban a 12. percben már így is két góllal vezettünk, Kovács Alex gyorsított fel a bal oldalon, és az utolsó pillanatban centerezett középre, ahol Saarelainen érkezett kiválóan. (2:0)

 

A nyitó harmad végén szépíttek a DEAC, Koblar szerzett korongot és laposan belőtte Rajna Miklós alatt az újpesti kapuba. (2:1)

A második harmadban a DEAC vett villámrajtot, a 22. percben egyenlítettek, Rétfalvi Kristóf talált be. (2:2)

Négy percre rá már a vezetést is megszerezték a vendégek, Mingazov pontos távoli lövését nem láthatta kapusunk, mert állt előtte egy másik debreceni, a korong a kapuvas mellett ment be. (2:3)

Az UTE azonban nem esett össze, hanem egyre nagyobb erőket mozgosított az egyenlítésért, a harmad végén egy előnyben Just és Nyqvist passzolgatott a támadóharmadban, a pakkot az utóbbi ütötte gyönyörűen a kapuvas mellé. (3:3)

A harmad slusszpoénjaként csapatunk emberhátrányban is betalált, Ewanyk csente el a korongot, majd egyedül rohamozta Hetényi kapuját, akinek a mamutja mellett csúsztatta be a korongot a hálóba, ezzel megfordítva a meccset. (4:3)

A harmadik harmad elején kimaradt két újpesti előny, a 48. percben viszont öt az öt ellen ismét betaláltunk, Kiss Patrik passzolt a kapu közelében álló Ewanykhoz, aki közelről újra túljárt Hetény eszén. (5:3)

A végjátékban hiába kért időt a DEAC, majd Vaszjunyin Artyom a kapusát is lehozta, és a meccs legvégén még előnyhöz is jutott a Debrecen Pokornyi kiállítása miatt, de az eredmény nem változott, az UTE 5:3-ra nyert, a győzelemmel lezárt egy rossz sorozatot és ismét fellépett a dobogóra a táblázaton. 

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző - DEAC

"Két gólos hátrányból visszajöttünk a meccsbe, és szépen kontrolláltuk a mérkőzést egy ideig. Emberhátrányban azonban nagyon rosszul teljesítettünk ma, illetve emberelőnybe egy eladott korong után megkaptuk a gólt, ezzel felhoztuk az ellenfelet. El kellett volna dönteni a mérkőzést a második harmadban, a harmadikban is próbálkoztunk, megvolt az erő és a lehetőség, de egyszerűen semmi nem jött össze. A góllövéssel hadilábon állunk, ennyi helyzetből illene többet belőni. Egyéni hibákon és az emberhátrányokon ment el ez a meccs. 

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

"Természetesen örülünk a győzelemnek, elég kemény heteken vagyunk túl a számos sérült miatt, de máshonnan megközelítve jó, hogy ma este hárman is az első meccsüket játszhatták az Erste Ligában. A fiataloknak ezen a mérkőzésen sok jégidő jutott, de így is nagyon jól teljesítettek, büszkék lehetünk az akadémiánkra, és a srácok munkájára. A játékunk ma este is hullámzó volt, Travis (Ewanyk) három gólja nagyon kellett a győzelemhez, az biztos, hogy mentális szempontból fontos pontokat szereztünk."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.01.27. Győr - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41