Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

ÚJABB GYŐZELEM COATTA MESTERHÁRMASÁVAL

Felnőtt 2022-01-16

A MAC HKB Újbuda kétszer is vezetett, de sikerült megfordítani a mérkőzést, így az Újpest 3:2-re nyert a rendes játékidőben. Amerikai támadónk, Sam Coatta bebizonyította, hogy nem véletlenül ő az UTE házi pontkirálya, a vasárnap esti meccsen mesterhármast ért el. 

 

A sok hiányzó miatt három sorral felálló Újpest kezdte árnyalatnyival jobban a mérkőzést, a 11. percben mégis a MAC HKB Újbuda legújabb légiósa, a hét elején leigazolt lett Kirils Galoha talált be messziről, 1:0.

 

20 másodperccel később egyenlített az UTE, Kyle Just passzát Sam Coatta bombázta be a MAC kapusa, Bálizs hálójába, 1:1.

 

Alig 60 másodperccel később, a 13. perc elején újra az újbudai kerültek előnybe, miután egy kékről visszalőtt korongba Ádám ért bele hatékonyan, 2:1. 

 

Majd még az első harmad vége előtt 20 másodperccel ismét egyenlített az Újpest, Kovács Alex lövése a MAC kapu előtt zavaró Coattáról került a vonal mögé, 2:2. Érdekesség, hogy az első harmad gyors négy gólja mind öt az öt ellen született. 

 

Az első két harmadban rendkívül sportszerű mérkőzésen újra akciógólt szerzett az UTE a 34. percben. Kiss Dániel lőhetett a kékről, a kapusról kipattanó korongra pedig Coatta érkezett, akinek még arra is volt ideje, hogy elhúzza Bálizs előtt, és újabb gólt szerzett, 2:3.

 

Az utolsó harmadban újra kiegyenlített volt a játék, az 53. percben a MAC Újbuda játékosa, Izacky követett el súlyos szabálytalanságot, botjával odacsapott a játékvezetőnek, természetesen egyből végleges kiállítást kapott.

 

Ezután öt percen át játszhatott emberelőnyben az Újpest, de újabb gól már nem született, vagyis a mieinknek összejött a bravúr; Kangyal Balázs csapatát az UTE mind a négyszer legyőzte az alapszakaszban, így a lilák egyre biztosabban őrzik második helyüket az Erste Liga tabelláján a Csíkszereda mögött.

 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)

 

"Az első harmad nehezen kezdődött számunkra, nem vagyok elégedett a védekező harmadbeli munkánkkal, nem ez volt eddig jellemző ránk. Viszont utána sikerült rendeznünk a sorokat, úgyhogy a második, harmadik harmaddal kimondottan elégedettek lehetünk. Hamarabb le tudtuk volna zárni a végén, az öt perces előnynél volt pár olyan korongunk, ami beakadhatott volna. Vért kellett izzadnunk ezért a mai három pontért, nem volt egy egyszerű történet, de karaktert mutattunk, és keményen megküzdöttünk, hogy megérdemeljük a sikert.

 

Kangyal Balázs, vezetőedző (MAC HKB Újbuda)

 

“Az öltözőben is azt mondtam, hogy tulajdonképpen mindig minden győzelemnek megvan az ára, és azt meg kell fizetni. Ezt az árat nem mi határozzuk meg, hanem mindig az adott pillanat. Igen, mi akartuk ezt, mi ezt ki akartuk fizetni, csak a végén nem volt annyi pénz a zsebünkben. Ezt a mai pontvesztést, pontvesztéseket magunknak köszönhetjük teljes mértékben. Pedig minden ott volt a kezünkben, minden adott volt a sikerhez. Szerintem az Újpest se volt olyan friss és gyors, mint szokott. Úgyhogy a vereséget csak saját magunknak köszönhetjük.” 

 

fotó: Jani Martin/UTE

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

Összesítésben 3:0 ide! című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41