Dátum: 2024 április 27. (szombat) | Zita

hírek

ÚJABB GYŐZELEM ERDÉLYBEN

Felnőtt 2021-09-18

A tavalyi ezüstérmes Brassó után a bajnokot is legyőzte csapatunk, miután drámai végjátékban, a hosszabbítás utáni büntetőpárbaj második sorozatában megverte a hazai pályán játszó Sport Club Csíkszeredát.

 

Az első harmadban leginkább csak egymást próbálta feltérképezni a két csapat, sem gól, sem kiállítás nem volt, de Rajna Miklós már az kezdő játékrészben megmutatta, hogy ezen a meccsen sem lesz könnyű túljárni az eszén. 

 

Az első kiállításra a 30. percig kellett várni, akkor egy perc különbséggel leküldték az újpesti Jagot, és a hazai Péter Balázst is, ezek után Stadel nagy lövését tolta fölé a csíkszeredai kapus, Adorján Attila. Még a játékrész vége előtt csapatkapitányunkat, Benk Andrást ültették a büntetőpadra két percre, ami alatt a Csíkszereda több helyzetet is kidolgozott, de Rajna Miklós mindig a helyén volt. 

 

A harmadik játékrészt is a hazaiak kezdték aktívabban, először Kosztitszin lőtt fölé a 44. percben, majd Stach gólja után az 50. percben vezetést is szerzett a Csíkszereda, de hat perccel később Kiss Dániel takarásból lőtt hatalmas bombával egyenlített. 

 

Miután a rendes játékidőben maradt az 1:1-es döntetlen, következhetett a hosszabbítás - egy kettős kiállítás után - három a három ellen, de az öt perc alatt sem így, sem négy a négy elleni játékban nem született újabb gól. 

 

A rávezetések első öt párosa után továbbra is döntetlen volt az állás (2-2), a második sorozatban azonban csak Kiss Dániel talált be Adorjánnak, ezzel megnyerve a meccset a lila-fehéreknek.

 

Az Újpest tehát eddig minden várakozást felülmúlva kezdte a szezont, és az erdélyi túrán Brassó után Csíkszeredából is pontokkal távozott.

 

“Erdélybe nem nyerni járnak a magyar csapatok. Amúgy is egy extra kapusteljesítmény kell, hogy nyerjünk itt, de ez most talán az extrábbnál is extrább volt. Miki tartást adott nekünk, és ez nagyon kellett. Egyébként az egész csapat odatette magát, nagyon megnehezítettük a Csíkszereda dolgát. Karaktert mutattunk azzal, hogy 1:0-ról fel tudtunk állni, és karaktert mutattunk akkor is, amikor a büntetőpárbajban 2-0-ról jöttünk vissza, ami mentálisan nem egyszerű dolog. A Csíkszereda egy jobb csapat, olykor szerencsénk volt, de megdolgoztunk a szerencséért. Keményet küzdöttünk, a védekező munkánkat kell mindenféleképpen kiemelni.” - mondta a mérkőzés után vezetőedzőnk, Virág Csaba.

 

„Normál körülmények és kapusteljesítmény esetén négy-öt gólt szereztünk volna. Ellenfelünk nagyon jól játszott, rengeteg helyzetet dolgozott ki azért, hogy nyerjen. Egy mérkőzést többféleképpen el lehet veszteni, úgy is, ha keményen dolgozunk, és úgy is, ha rossz a hozzáállásunk. Az UTE nagyon jó kapusteljesítménnyel rukkolt elő, mi sokszor közel kerültünk a kapujukhoz, de ahhoz, hogy legyőzz egy ilyen kapust, közvetlenül előtte kell zavart kelts. Többször is csak a kapu körül voltunk, ezért csak egy gólt tudtunk lőni. Nem mondhatok egy rossz szót sem a teljesítményünkre. Az UTE egy érettebb csapat, mint tegnapi ellenfelünk. Okosan játszottak, jól védekeztek, a kontrákkal pedig többször helyzetbe kerültek. - mondta Magnus Sundquist, az SC Csíkszereda vezetőedzője.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

Titánok - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41