Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

ÚJABB NAGY MECCS JÖHET A GYERGYÓVAL

Felnőtt 2023-11-23

A tabella élén álló Újpest a második helyezett Gyergyói HK-t fogadja csütörtök este az Erste Liga csúcsrangadóján. A vendégek a múlt héten a székely derbit bukták el a Csíkszeredával szemben, a mieink pedig a fővárosit a Ferencváros ellen.

 

Mindkét csapat kiválóan kezdte a bajnokságot, nem véletlen, hogy a tabella első két helyezettjéről van szó, az utóbbi hetekben azonban elég sok pontot vesztett az Erste Ligában az UTE és a Gyergyó is. 

 

Az Újpest éppen egy három meccses vereségszériából jött ki kedden a DEAC legyőzésével a Magyar Kupában. A gyergyóiak pedig utoljára vasárnap játszottak, amikor egy 6:3-as fájó vereséget szenvedtek a Csíkszereda otthonában, pedig az első harmadban még ők vezettek három góllal.

 

Az biztos, hogy a vendégcsapaté a legerősebb keret az Erste Ligában, az öt legeredményesebb támadóból három náluk játszik. A lila-fehéreknek azonban hagyományosan jól megy az erdélyi együttesek ellen, például az októberi túrájukon megverték a Brassót, a Sportklubot és a GYHK-t is, igaz az utóbbit csak egy nagyon izgalmas szétlövés után.

 

"Kemény meccsre számítok, láthattuk, hogy mennyire erős csapatuk van, idegenben is szoros mérkőzést játszottunk ellenünk, és most is nehéz lesz. - nyilatkozta az utehoki.hu-nak finn hátvédünk, Julius Nyquist. - Hinnünk kell a Gyergyó ellen is a saját játékunkban, bebizonyítottuk már, hogy amíg tartjuk magunkat a rendszerünkhöz, addig jönnek a győzelmek. Sokat jelentenek a  hazai szurkolók, amikor halljuk őket, olyankor még inkább érezzük, hogy harcolnunk kell."

 

Az UTE-GYHK Erste Liga mérkőzés csütörtökön 18.00-kor kezdődik, jegyek válthatóak online, illetve a meccs előtt a Megyeri úti pénztárban.

 

Az összecsapást az Erste Liga TV élőben közvetíti majd.

 

#hajrálilák 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.10.10. UTE - DVTK című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41