Dátum: 2024 július 19. (péntek) | Emília

hírek

ÚJABB PONTGYÁROS ÚJPESTEN

Felnőtt 2024-06-07

Kiemelkedő magyar játékossal bővült az UTE kerete. A saját nevelésű Páterka Bence öt szezon után tér vissza a Megyeri útra.

 

A 23 éves támadó az elmúlt két évet a DVTK Jegesmedvéknél töltötte, és mindkét szezonban (és az azt megelőzőben is, még a Győr játékosaként) 20 pont fölé jutott a kanadai táblázaton. Az előző idényben jellemzően a miskolciak első sorát erősítette. 

 

Bence gyakorlatilag hazatér Újpestre, öt évvel ezelőtt az UTE U20-as csapatából igazolt el, amelyben együtt játszott több jelenlegi felnőtt játékosunkkal, Kovács Sebestyénnel, Pokornyi Dáviddal és például a héten hozzánk igazoló Szalma Zsolttal is, aki szintén öt év után tért vissza a lila-fehér együttesbe.

 

A két hokis hasonló utat járt be, együtt igazoltak a Vasasba, ahol stabil Erste Liga játékossá váltak, majd jött az egy éves győri kitérő együtt, onnan került Bence a DVTK, Zsolt pedig a DAB kötelékébe, közben Páterka a felnőtt válogatottban is játszott, a keretnek az előző idényben is tagja volt. Szerződtetésével az Újpest magyar magja erősödött tovább. 

 

#utehoki

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.08.20. HKM Zvolen - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41