Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

ÚJABB VERESÉG DEBRECENBEN

Felnőtt 2022-03-06

Hasonlóan alakult a második idegenbeli mérkőzés a negyeddöntőben, mint az első. Gyors újpesti vezetés után egyenlített a DEAC, a második harmadban már fordított is, és végül 6:2-re győzött.

Szombaton 21, vasárnap pedig mindössze 15 másodperc kellett a mieinknek, hogy megszerezzék a vezetést Debrecenben, most Jack Suter volt eredményes az első támadásból, ezzel lett 0:1.

Ezúttal azonban nagyon gyorsan jött a válasz is, a harmadik percben Turcotte egyenlített, 1:1.

Aztán a kilencedik percben újra vezetett az Újpest, Kyle Just lőtt fonákkal, korongjába a levegőben még Sam Coatta is beleért, 1:2.

Még az első játékrészben megsérült a DEAC egyik legjobbja, Hugo Turcotte és az újpesti Csergő Hunor is, utóbbi azért volt igazán fájó, mert a liláktól eleve hiányzott a régóta sérült Benk András, Erik Robichaud, Kovács Alex és Lászlóffy Botond is. 

A második 20 percben előbb kihagyott egy kettős emberelőnyt a Debrecen, viszont a 27. percben egy sima forból betalált Spirko, a hazaik házi gólkirálya, így alakult 2:2-re az állás. 

A vezetést először a 30. percben szerezte meg a DEAC, a megint kiváló napot kifogó debreceni csapatkapitány, Berta Ákos góljával lett 3:2 az eredmény. 

Az második harmadhoz hasonlóan az Újpest újabb gólt a harmadikban sem szerzett, viszont újra betalált Berta (4:2), majd Novotny Dominik is (5:2), utóbbi az 55. percben emberelőnyből is betalált (6:2), miután Varga Arnoldot összesen kilenc percre ültették le a bírók csak az utolsó játékrészben. 

A Debrecen tehát zsinórban szerzett öt góllal simány nyert, így 3:1-re vezet a négy győzelemig tartó párharcban, amelynek következő felvonása szerdán lesz a Megyeri úton. 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)

 

"Maximum az eredmény alapján gondolnám úgy, hogy rémálom volt a mai mérkőzés, de sokkal jobban játszottunk, mint tegnap. Sokkal több helyzetet dolgoztunk ki, és ez volt a célunk, viszont Hetényi elképesztő formában védett. Ha a gólhelyzetek arányát nézzük, akkor láthatjuk, hogy nekünk több volt, mint a Debrecennek. Amiket mi kihagytunk, azokat ők belőtték, és a rájátszásban ez nagyon sokat számít. Pedig mi sokkal nagyobb hibákat vétettünk hátul, mint a Debrecen, így sokkal többet kellett tennünk azért, hogy gólhelyzetbe kerüljünk. Az, hogy eggyel kapunk ki, vagy néggyel – öttel – tízzel, az most igazából lényegtelen, ugyanannyi győzelmet adnak érte. Megyünk haza, és azért dolgozunk, hogy behúzzuk a következőt."

 

György József, vezetőedző (DEAC)

 

"Ma is ugyanúgy kezdtünk – egy gyors bekapott góllal – mint tegnap, pedig sort is cseréltünk. Nem kezdtünk jól, jeleztem a srácok felé, hogy ez nem lesz elég, szerencsére a második harmadban sikerült megfordítani a mérkőzést. A harmadik harmadban úgy gondolom Berta gólja volt az, ami után elvesztették a hitüket az újpestiek. Ami a lényeg, hogy győztünk, és ma sikerült a legnagyobb gólkülönbséget kialakítani. A legfontosabb lépés még hátravan, lélektanilag előnyben vagyunk."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.12.01. FTC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41