Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

ÚJRA EDZÉSBEN

Felnőtt 2020-09-19

A legszigorúbb előírások mellett újra edzésbe állt az UTE felnőtt férfi jégkorongcsapata. Egyelőre csak azoknak a játékosoknak vezényelt tréninget a Virág-Baróti edzőpáros, akik nem voltak koronavírus-fertőzöttek, de hatósági házi karanténban töltötték az elmúlt két hetet. A többiekre még komoly vizsgálatok várnak, és csak utána léphetnek újra jégre.

Két hete a csapatból összesen tízen, köztük kilenc játékos szervezetében találták meg a vírust. Akkor az egész csapat hatósági házi karanténba vonult, a 14 nap letelte után pedig csak azok kezdhették újra az edzéseket a Megyeri úton, akik két hete is negatívak voltak, és két hét után ismét negatív mintát produkáltak.  

“Próbáltunk a létező legkörültekintőbben eljárva újraindítani a csapat felkészülését  - nyilatkozta Ancsin János szakosztály igazgató az utehoki.hu-nak. - Bár nem lett volna kötelező, mégis minden olyan játékost újra teszteltünk a karantén után, akik két hete nem voltak vírushordozók. Lett is egy újabb pozitív esetünk, vagyis találtunk olyan csapattagot, akinek a mintája két hete negatív volt, azóta viszont már kimutatható szervezetében a vírus, ő természetesen újra vesztegzár alá került. A többiek - szinte az nulláról - újrakezdték az alapozást az Erste Liga küzdelmeire, ők névre szóló maszkokat kaptak, amit az egész jégcsarnokban, és az öltözőkben is viselnek.”

A karanténból már azok a csapattagok is kijöhettek, akiknek szervezetében két hete megtalálták a vírust, de rájuk még komoly kardiológiai vizsgálatok várnak, mielőtt újra elkezdhetik az edzéseket. 

“Betegnek összesen két játékosunk érezte magát, a többiek tünetmentesen vészelték át az elmúlt két hetet, bár többen arról számoltak be, hogy néhány napra gyengült a szaglásuk. Azok, akik igazoltan fertőzöttek voltak, még legalább egy hétig nem léphetnek jégre. Rájuk pénteken szívultrahang, és más kardiológiai vizsgálatok várnak, és csak azok után kezdhetik el óvatosan az edzéseket, ha az orvosok náluk is mindent rendben találnak” - tette hozzá Ancsin János.

Az UTE augusztus 16-án, vasárnap határozatlan időre függesztette fel az edzéseket a Megyeri úti jégcsarnokban, miután az egyik felnőtt hokisról kiderült, hogy koronavírus-fertőzött. Az épületet egy hétre lezárták, és fertőtlenítették, így az U18-as, valamint fiatalabb korosztályokban múlt hétfőn indulhattak újra a tréningek. A junior csapat tagjai a felnőttekkel tartottak, ők a vezetőség kérésének megfelelően önkéntes karanténban töltötték az elmúlt 14 napot.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2019. 09. 16. UTE - FTC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41