Dátum: 2024 április 27. (szombat) | Zita

hírek

ÚJRA MEGVERTÜK A BAJNOKOT

Felnőtt 2023-11-23

Az Újpest három elvesztett Erste Liga mérkőzés után a tavalyi ararnyérmes, bombaerős Gyergyói HK-t verte meg hazai pályán 4:2-re, ezzel a lilák újra tisztán vezetik az idei kiírás tabelláját. A hazaiaknál Franyó Krisztián az első gólját szerezte a felnőttek között, a hátvéd december végén lesz 17 éves.

 

Rögtön a mérkőzés elején csúnya sérülést szenvedett a frissen visszatérő Sam Coatta, aki Dalhuisennel akaszkodott össze. A holland durvaságért 2+2 perces kiállítást kapott, Coatta pedig két percet, ennél az ítéletnél nagyobb baj, hogy amerikai támadónkat az incidens után kórházba kellett szállítani komoly arcsérüléssel és orrtöréssel. 

 

Az ötödik percben Szabó Dániel előtt adódott az első komoly lehetőség, de a GYHK kapusa a helyén volt. Ezt követően kimaradt a második újpesti emberelőny is, és miután kiegészült a Gyergyó, Császár Hunor egy gyors kontratámadás végén fonákkal csapta be Rajna Miklóst. (0:1)

 

A második 20 perc elején finn hátvédünk, Christian Silfver egyenlíthetett volna egy parádés keresztpassz után, de korongja az üres kapu mellél szállt. A 28. percben a gólszerző Császár Hunort küldték le két percre gáncsolásért, és ebből az előnyből az Újpest végre egyenlített, Kyle Just passzát szép létszámfölényes kombináció végén Kiss Patrik ütötte be. (1:1)

 

A következő percekben Rajna fűzte be az oktatófilmet, és hárított több nagy gyergyói lehetőséget. Aztán újra emberelőnybe került az Újpest, először mégis majdnem a vendégek lőttek gólt, de a helyzet kimaradt és fordult a kocka. Kyle Just centerezte be a korongot Kovács Alexhez, akinek lövése lecsorgott Demeter kapusról a vonal mögé a 38. percben. (2:1)

 

A 40. percben újabb értelmetlen, és kirívóan durva szabálytalanságot mutatott be a GYHK csapata Di Diomete révén, aki úgy lökte hátulról a palánknak Szabó Dánielt, hogy a korong már nagyjából két másodperce az újpesti védő közelében sem volt. Játékosunkat végül több perces ápolás után súlyos agyrázkódás-gyanúval korcsolyázott le a jégről. A Gyergyó gyakran szabálytalankodó, rendszeresen a sportszerűtlenség határán játszó légiósát a megmozdulása után végleg kiállították.

 

A következő harmadba hiába húzodott át a gyergyói nagybüntetés, nem sokáig játszhattak előnyben a mieink, mert Pokornyi Dávidot is leültették két percre magas bot miatt, így az UTE az újabb gólt már négy az négy elleni játékban szerezte. Just a mezőny legfiatalabb tagjához passzolt, Franyó Krisztián pedig bátran belépett a támadóharmadba, majd takarásból, egy gyors csuklólövéssel csapta be a kapust távolról. (3:1) A még csak 16 éves védőnk az első gólját szerezte a felnőttek között. 

 

Az 50. percben lezárhatta volna az meccset az UTE, Just szerzett pakkot, majd átadása után Kiss Patrik lőtt egy hatalmas kapuvasat. 

A helyzet tehát kimaradt, így az 55. percben újra nyíltá tudta tenni a meccset a vendégcsapat. Dalhuisen távoli lövése kipattant, Sylvestre azonban résen volt és a vonal mögé terelte a korongot. (3:2)

A találkozó végül az 56. percben dőlt el, Tornyai szenzációs passzával három vendégvédőt megvert, indításával Tiala léphetett ki, aki megcsinálta a cselt a kapu előtt, és felavatta a megsérülő Demeter helyére beálló Mag kapust. (4:2)

Az utolsó három percre a Gyergyó levitte őt is, de újabb gól ennek ellenére sem született, így az UTE idén már másodszorra verte meg a nem túl tiszta hokit bemutató tavalyi bajnokot.

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

 

"Természetesen nagyon örülök a három pontnak, az első harmadban nem játszottunk jól, javulnunk kellett, mert egy rutinos, erős csapat ellen hokiztunk. A szabálytalanságokkal kapcsolatban el kell mondanom, hogy mi mindig tiszteljük ezt a játékot, de amit ma láttunk a jégen, annak nem lett volna szabad megtörténnie. Erről ennyit, nem dolgom a látottakat értékelni. A sérült játékosaink nincsenek túl jó bőrben, rájuk egy ideig nem számíthatunk, az biztos. Annak örülök, hogy a 16 éves Franyó Krisztián megszerezte első gólját a felnőttek között, és hogy a többi fiatal is magabiztosan játszott."

 

Szilassy Zoltán, vezetőedző - GYHK

 

"Az egész meccsen jobban játszottunk az öt az ötben, de ez mit sem ér, ha olyan hülyék vagyunk, hogy az offenzív zónában kilenc perc kiállítást szedünk össze, ezért ma megbűnhődtünk. Az, hogy a védekezőharmadban elkövetünk szabálytalanságokat, az benne van, de a támadóharmadban ezeket mindenképpen nullára kell redukálnunk. Az furcsa, hogy mi az egész meccsen nem kerültünk emberelőnybe, pedig szerintem kerülhettünk volna, de ezt eldönteni nem az én asztalom. A kipattanókra jobban kell figyelnünk, és arra, hogy agresszívebben generáljunk forgalmat az olyan klassziskapusok előtt, mint Rajna Miki."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.02.10. UTE - DAB című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41