Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

ÚJRA ÖSSZEJÖHET A RAJNA–HETÉNYI PÁRHARC

Felnőtt 2023-10-12

A két kiváló, sokszoros válogatott kapus, az újpesti Rajna Miklós és a DEAC-os Hetényi Zoltán különcsatáját is hozhatja a pénteken következő Debrecen-Újpest mérkőzés. A forma és a tabellán elfoglalt helyezés alapján ezúttal a lila-fehérek nevezhetők az esélyesebbnek.

 

Sok nagy csatát megvívtak már, együtt és egymás ellen is. Rajna Miklós és Hetényi Zoltán hosszú évek óta számít meghatározó magyar kapusnak, sokszor voltak egyszerre válogatott kerettagok. 

 

Az UTE 32 éves kapusa kiváló teljesítményt mutatott be az első három meccsen, jelentős szerepe volt abban, hogy a mieink eddigi mindhárom összecsapásukat meg tudták nyerni az idei Erste Ligában. Rajna Miki végigjátszotta a BJAHC, a Csíkszereda és a DVTK elleni mérkőzést is, és eddig csak öt gólt kapott. A statisztikákból is az látszik, hogy jelenleg ő a liga legjobb formában védő kapusa.

 

A 35 éves Hetényi Zoltán saját csapata első három idei meccsén nem remekelt. Miskolcon öt gólt kapott, az FTC-től a Tüskecsarnokban szintén ötöt, de azt mindjárt az első harmadban, így utána le is cserélték, csapata hamadik meccsén, a Gyergyó ellen pedig csereként állt be, de így is bekapott három gólt a 6:3-ra elvesztett találkozón. Viszont kedden a Debrecen és Hetényi is magára talált. A hajdúságiak szétlövésben megverték 3:2-re a Csíkszeredát hazai jégen, a meccsen Hetényi végig a pályán volt, és majdnem 95 százalékos hatékonysággal védett.

 

Összeségében az Újpest eddig öt gólt kapott, és még nem vesztett pontot három mérkőzés alatt, a DEAC pedig négy meccsen összesen két pontot szerzett, 23 gólt kapott, és egyelőre utolsó a táblázaton. 

 

Ezek után nem nehéz belátni, hogy a péntek esti DEAC-UTE mérkőzés esélyese ezúttal a vendégcsapat, de egyrészt az Erste Ligában gyakran borul a papírforma, másrészt az elmúlt években a liláknak sokszor meggyűlt a baja a Debrecennel és annak szűkös hazai jegével. 

 

A mérkőzést az Erste Liga TV 18 órától 1200 forintos áron élőben közvetíti.

 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.01.17. UTE - FTC (MK) című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41