Dátum: 2024 április 17. (szerda) | Rudolf

hírek

ÚJRA VEZET A DEAC

Felnőtt 2022-03-05

A párharc harmadik mérkőzésén sajnos nem sikerült előnybe kerülnie az Újpestnek, miután a Debrecen Berta Ákos vezetésével 5:3-ra nyert szombaton.

 

A mieinknél a szerdán megsérült Erik Robichaud helyett Lászlóffy Botondot nevezte be a negyedik sorba Virág Csaba vezetőedző. A mérkőzés a szerdai meccshez hasonlóan egy gyors góllal indult, csak azt most az Újpest szerezte, nem a DEAC. Németh Attila passzolt Kiss Patrikhoz, aki laposan, fonákkal talált be a hazaiak kapujába, 0:1.

 

A második harmad elején Kovács Sebestyén és Turcotte bunyózott egyet, mindkettőjüket leültették, négy a négy ellen pedig a fekete-fehérek csapatkapitánya, Berta Ákos egyenlített egy kontratámadás végén, a 23. percben lett 1:1.

 

A vezetőgólját emberhátrányban szerezte a Debrecen, újpesti korongvesztés után Kloz passzolt Molnárhoz, 2:1 a 30. percben.

 

Aztán a 35. percben emberelőnyben is betalált a hazai csapat, Kovács Sebestyén kisbüntetése után Vokla, Turcotte és Berta volt a korong útja, 3:1.

 

A 44. percben öt az öt ellen is betalált a DEAC, Berta Ákos szerezte meg harmadik gólját, 4:1.

 

Az 51. percben két gól is született, először Suter volt eredményes emberhátrányban, 4:2. Néhány másodperccel a középkezdést követően viszont újra hárommal vezetett a hazai csapat, miután Sági Martin is betalált, 5:2.

 

Az utolsó percben Just Kyle is szerzett egy gólt újpesti emberforban, így a végeredmény 5:3 lett, ezzel a párharcban 2:1-re vezet a Debrecen. Folytatás vasárnap, újra kora délután, szintén idegenben. 

 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE):

 

“Hasonlóan alakult a mai mérkőzés, mint a múltkor Újpesten. Akkor a Debrecen talált be viszonylag korán, és mi tudtunk erőt meríteni belőle. A mai napon is így működött, annyi különbséggel, hogy a második harmadban lőtt gólokat a hazai csapat. Nekem nincs azzal problémám, ha valaki megdolgozik a gólokért, de mi ajándékba adtunk kettőt, és ez a playoffban nem fér bele. Két nagy hibát követtünk el, és ezt könyörtelenül megbüntette a Debrecen. Megérdemelten fordítottak, többet is tettek a győzelemért. Mi tudásunk alatt teljesítettünk.”

 

Kecskeméti Áron, másodedző (DEAC)

 

“György Józsi felhívta a srácok figyelmét, hogy erős kezdés kell, ehhez képest rögtön az elején hátrányba kerültünk. Utána viszont uralni tudtuk a meccset, Hetényi Zoli tartást adott a csapatnak hátul, főleg a második harmadban, amikor nagyon kellett. Ezekre büszkék vagyunk, de sokáig nem szabad ünnepeltetni magunkat, hiszen holnap új meccs kezdődik, és ha most nagyon megnyugszunk magunktól, az rosszul sülhet el. Az lesz a cél, hogy ellenfelünk ne tudja visszaszerezni a pályaelőnyét, hanem mi menjünk 3-1-gyel Újpestre.”  

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41