Dátum: 2023 december 8. (péntek) | Mária

hírek

UKRÁN JÁTÉKSZERVEZŐ ÉRKEZIK

Felnőtt 2022-06-30

Az ukrán-orosz háború által leginkább sújtott területről, a Donbass Donyeck csapatától szerződött a Megyeri útra Alexander Peresunko. Az előző idényben negyven mérkőzés alatt összesen 58 pontot termelt, és korábban az Egyesült Államokban is játszott.

 

A világbajnokság előtt a magyar jégkorong válogatott két felkészülési mérkőzést is lejátszott Ukrajna ellen. Virág Csaba vezetőedző az egyik ilyen összecsapáson figyelt fel a 22 éves harkovi születésű támadóra. 

 

"Valóban a válogatott mérkőzés után kaptam a megkeresést az Újpesttől, aztán beszéltem a vezetőedzővel, és úgy éreztem, hogy számomra ez a megfelelő ajánlat, így nem is kerestem tovább." - mondta az utehoki.hu-nak Alexander Peresunko.

 

A gól és ponterős játékos tavaly nagyon eredményesen hokizott az ukrán bajnokságban és a helyi szuperligában is. Annak ellenére szerzett 58 pontot (26 gól, 32 gólpassz), hogy a szezont a háború miatt már nem lehetett befejezni, magát mégsem elsősorban gólszerzőnek tartja.

 

"Nehéz kérdés, hogy mi az erősségem, de önmagamat leginkább »playmakernek« tartom, vagyis olyannak, aki szervezi a játékot." - tette hozzá új igazolásunk, aki valódi profiként azt is elmondta, hogy nagyon várja a szurkolókat a lelátóra, akiknek támogatására az egész csapat számít.

 

Az idei divízió 1/A csoportos világbajnokságon végül négy gólig jutó (Ukrajna harmadik lett a torna B-csoportjában) Alexander Peresunko arról is beszélt, hogy szerinte az UTE célja az Erste Liga győzelem kell legyen a következő szezonban, de ő már akkor is nagyon boldog lesz, ha sok góllal tudja segíteni a csapatot.

 

Új játékosunkról tavasszal a 24.hu közölt hosszabb portrét.

 

Sok sikert az Újpestben, Alexander!

 

#hajrálilák

 

fotó: Bánszegi Rebeka/24.hu

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41