Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

UTE - DAB rangadó!

Felnőtt 2019-10-17

A két csapat többnyire szenvedélyes meccseket vív egymással, a jelek arra utalnak, hogy pénteken sem lesz ez másként.

A Dunaújvárosi Acélbikák a parádés szezonkezdet – 6 meccs, 100 százalék – után az első erdélyi túrájukon kisebb gödörbe kerültek. A Csíkszereda otthonában elvesztették veretlenségüket – ez nyilván belefér, hiszen a liga egyik legjobb csapatáról van szó –, ám egy nappal később borzasztó pofonba szaladtak bele, a Brassó 9-2-vel küldte haza őket. A vereség benne maradt a csapatban, a következő hazai meccsükön ismét a Brassó nyert, ekkor 3-1-re. Ezek után kedden a Hokiklub Budapest következett, és ha nehezen is, de begyűjtötték a három pontot az újvárosiak, véget vetve 6 meccses győzelmi szériájukat követő 3 meccses vereségsorozatuknak.

Miroslav Ihnacak vezetőedző a mérkőzést követően arra panaszkodott, hogy lassan kezdett a csapat, az első harmad után bele is kellett nyúlnia a sorokba. Talán a belenyúlás nem is a legmegfelelőbb kifejezés arra, ami történt: a fenekestül felforgatta pontosabb leírást ad. Somogyi Balázs a második sorból felkerült az elsőbe, Keegan Dansereau és Silló Arnold mellé, a második egységben Hugo Turcotte játszott David Mazurek és Németh Péter mellett, míg a harmadikban Azari Zsolt társai Srdjan Subotic és Tamás István voltak. Tamás gólt szerzett, ez volt a székelyudvarhelyi születésű 19 éves csatár második találata első felnőtt szezonjában, a passzt Azari és Hruby Gellért jegyezte.

Az ideális sorokra és a kiegyenlített teherelosztásra az UTE ellen szükség is lesz, mivel a liláknak igen erős keretük van. Senkit ne tévesszen meg a csapat korábbi vergődése, Szilassy Zoltán és stábja versenyképes társaságot rakott össze nyáron, könnyen lehet, hogy csak idő kérdése, hogy mikor mozdulnak el még feljebb a jelenlegi hatodik helyükről. Az alapszakasz harmadához közeledve 11 meccsen 15 pontot gyűjtöttek a lilák, míg a DAB 10 meccsen van túl, és már 21 egységnél jár, a tabellán 2 hely és 6 pont a különbség. A két csapat tehát lényegében közvetlen riválisa egymásnak, ami különös tétet ad a pénteki találkozónak.

Az UTE és a DAB tavaly is közönségszórakoztató mérkőzéseket játszott, négy alapszakaszmeccsükből csak egy volt sima, a többi kiélezett csatát hozott. Erre most is megvan minden esély, hiszen az UTE kilábalni látszik a válságából. A legutóbbi 4 meccsükön 8 pontot gyűjtöttek Sikorcinék, legyőzve a Brassót is, és a keretbe visszatért Jared Brown, aki a Titánok ellen 4-2-re megnyert meccsen 1+1-gyel zárt. Ezt a meccset egy hete játszották, volt tehát idő rendezni a sorokat, akkor is, ha közben a Visegrád Kupában az első meccs 2-9-e után sima 0-4-gyel búcsúztak a JKH GKS Jastrzebie-vel szemben az újpestiek.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.01.17. UTE - FTC (MK) című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41