Dátum: 2024 április 18. (csütörtök) | Andrea, Ilma

hírek

UTE-Fehérvári Titánok 4:3

Felnőtt 2019-03-01

Az újpestiek egy utolsó percben lőtt győztes góllal legyűrték az alsóház legjobbjaként zárt székesfehérváriakat.

 Az UTE kapujában Duschek, míg a Titánoknál Gyenes kapott lehetőséget. Az erősebben kezdő lila-fehérek a 6. percben megszerezték a vezetést: Hebar egy kipattanót bebombázott középtávolról. A gól után is az újpestiek játszottak fölényben, egészen az első kiállításig. A 11. percben emberelőnybe kerültek a székesfehérváriak, a fórt Kiss Patrik révén kihasználták egy szépen kijátszott akció végén. Az egyenlítés után a Titánok kiszabadultak a nyomás alól, a vendégek nagy helyzeteket is kihagytak, 2 az 1 elleni és 3 az 1 elleni szituációkat is. A harmad végén újra az UTE-nál volt az előny, Ropret éles szögből leadott lövése utat talált Gyenes kapujába.

A második játékrész elején a Titánok domináltak, utána egyenlő erők küzdelme zajlott, több lila-fehér helyzettel, köztük egy veszélyes Stefishen-szólóval: az újpestiek légiósa három vendég játékost is átvert, Gyenes bravúrral védett. A mérkőzés közepén a fehérváriak gyámoltalanul játszották meg az emberelőnyüket, míg az UTE jobban, ám egyik fórból sem született gól. A 38. percben újra egyenlítettek a Titánok, Lewis élesen, szélről belőtt korongja Duschek mamutjáról kipattant, Mihály Ákos közelről bekotorta.

A harmadik felvonás elején mindkét csapat kihagyott 1-1 fórt. Az 50. percben egy emberelőnyös góllal a Titánoknál volt az előny: Kiss Patrik lövését hiába védte Duschek, Császár középről beverte a korongot. Két perc sem telt el, amikor Huba egy kék vonalas, kicsit oldalról megküldött bombával egyenlített. Úgy tűnt, hosszabbítás dönt a párharc első mérkőzésén, ám 41 másodperccel a vége előtt Vincze Péter bekotorta egy kapu előtti kavarodás során az újpestiek győztes gólját.

Az UTE 4-3-ra győzött, a Titánok pénteken visszavághatnak a Megyeri úton.

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.10.10. UTE - DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41