Dátum: 2024 április 29. (hétfő) | Péter

hírek

ÚTNAK INDUL A KORONG - 2024-BEN IS!

Felnőtt 2024-01-03

A 20 éve megnyitott Megyeri úti jégcsarnokban ugyanúgy a DVTK lesz a lilák ellenfele, mint 2004. január 4-én. Ha ezúttal is nyernénk 8:3-ra, mint a két évtizeddel ezelőtti nyitómeccsen, akkor azzal valószínűleg mindenki kiegyezne Újpesten.

Nemcsak a 20 évvel ezelőtt meccs miatt érdekes a szerda esti mérkőzés, hiszen újra egy tabellaszomszéddal játszunk, a mieinket és a DVTK-t összesen egy pont választja el egymástól. Az összecsapás tétje az alapszakasz alakulása miatt hasonló, mint az elmúlt hetekben szinten mindig, a győztes kapaszkodhat a felsőházhoz, míg a vesztes egyre jobban a középmezőnyre ragadhat.

A mieink a két ünnep között két mérkőzést vívtak élcsapatok ellen, és ugyan a GYHK-val, valamint a Brassóval szemben is jó játékot mutattatak be a lilák, de pontot szerezni nem sikerült. Utoljára még karácsony előtt győztünk le hazai pályán a FEHA19-et. 

A Miskolc teljesítménye még ennél hullámzóbb volt az elmúlt hetekben, karácsony másnapján csúnyán kikaptak Debrecenben (DEAC-DVTK 6:1), két nappal később hazai pályán 7:1-es megsemmisítő vereséget szenvedtek a Csíkszereda ellen, viszont december 30-án hosszabbítás után legyőzték hazai pályán 7:6-ra (!) a Gyergyót.

A mérkőzés érdekessége, hogy a Jegesmedvék többet lőnek kapura, ami az eddig ütött góljaik számán is meglátszik, az Újpestnek ugyanakkor jobb a védelme, és az emberelőnyös-emberhátrányos alakulatai is jobban muzsikálnak a mieinknek, így a megítélt büntetéseken ezúttal is sok múlhat. 

A mérkőzés 18.00-kor kezdődik, jegyeket a Megyeri úti jégcsarnok pénztárában, vagy online lehet váltani az összecsapásra.

Az UTE-DVTK Jegesmedvék meccset az Erste Liga TV közvetíti élőben.

#hajrálilák

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.11.05. MAC HKB - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41