Dátum: 2024 május 6. (hétfő) | Ivett, Frida

hírek

VAN MIÉRT VISSZAVÁGNI

Felnőtt 2024-01-19

A DAB vendégeként játszik pénteken csapatunk az Erste Ligában. A Dunaújváros kétszer is alaposan megtréfálta a mieinket decemberben, ezek után attól függetlenül, hogy éppen hányan hiányoznak sérülés illetve betegség miatt az újpesti keretből, mindenképpen illene végre megvernünk a tabella kilencedik helyén szerénykedő Acélbikákat. 

A pénteken 18 órakor számunkra idegenben kezdődő találkozón eldől, hogy továbbra is marad-e az élcsapatok nyomában az Újpest, vagy a középmezőnybe ragadnak Markus Juurikkala fiai. Az Acélbikák kettős győzelemmel tudták le az Andersen Ligában szereplő BJA együttesét a Magyar Kupában, így ők a mieinkkel ellentétben - igaz, egy jóval könnyebb ágról - de beverekedték magukat a négyes döntőbe. Előtte az Erste Ligában egy pontot szereztek a FEHA19 vendégeként, illetve megverték hazai pályán a DVTK gárdáját. 

A mieink elmúlt egy hete nem alakult igazán jól a bajnokságban, az erdélyi túrán a Brassót még legyőztük hosszabbításban, viszont utána kikaptunk Csíkszeredában és Gyergyószentmiklóson is, szerdán pedig egy erősen tartalékos (két sor hiányzott) kerettel kikaptunk a kupavisszavágón a Ferencváros ellen. 

Ugyanakkor a csapat aktuális összeállításától függetlenül meg kellene vernünk pénteken a DAB-ot, erre pedig két jó oka is van a csapatnak; egyrészt a győzelemmel továbbra is tapadna a felsőházi gárdákra az Újpest a tabellán, másrészt az újvárosiak decemberben kétszer is hatot ütöttek a mieinknek, először 6:3-ra nyertek Újpesten, majd 6:0-ra hazai pályán, így itt az idő, hogy becsületből is, de legyőzzük a pontvadászatban jóval hátrébb szereplő Acélbikákat. 

"Nagyon komoly mérkőzést várok a DAB ellen, ellenfelünk kerete tele van légiósokkal, kevés náluk a fiatal, így nagyon tapasztalt játékosokból áll a csapat. - mondta a pénteki ellenfelünkről az UTE 18 éves hátvédje, Franyó Krisztián. - Szerintem az emberelőnyök kihasználása, az emberhátrányok kivédekezése, és a helyzetek belövése lesz a döntő. Attól függetlenül, hogy hány hiányzónk lesz, egységes csapatként fogunk játszani, pozitívak leszünk végig, minden beleadunk, nem hagyjuk cserben a szurkolóinkat."

A DAB-UTE mérkőzés este 6 órakor kezdődik Dunaújvárosban, az összecsapást ezúttal is az Erste Liga TV közvetíti élőben.

fotó: DAB

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.01.28. UTE - Fehérvár című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41