Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

VAN MIT TÖRLESZTENI

Felnőtt 2023-10-14

A Dunaújvárosi Acélbikák elleni párharc végén búcsúzott februárban az Újpest a tavalyi szezontól. A DAB akkor összesítésben 3:1-re nyert és a rájátszásba került, de Niko Eronen csapata azóta alaposan átalakult, ahogy szerencsére a lila-fehér alakulat is....

 

Két megyei rangadót nyert meg eddig öt mérkőzés alatt a DAB, vagyis kétszer győzték le eddig a FEHA19-et, viszont hazai pályán kikaptak a Brassótól, a Gyergyótól és a DVTK-tól is, igaz utóbbitól csak szétlövés után, így hét ponttal jelenleg hetedikek a tabellán. 

 

Ugyanakkor figyelemreméltó, hogy pénteken, a székesfehérvári farmcsapat ellen nem kaptak gólt, így egy shutout után érkezik a Tóth Balázs kapus vezette dunaújvárosi védelem a Megyeri útra. 

 

Az Újpest eddigi szezonja tündérmese, a frissen igazolt légiósok, a már rutinos lila-fehérnek számító külföldiek, valamint a tapasztalt és fiatal magyarok is hozzák magukat eddig, mind a négy sorunk egységes, a kapuban Rajna Miklós pedig válogatott formában játszik, nem csoda, hogy a Megyeri úton meccsről-meccsre nagyobb az érdeklődés a négy mérkőzés után száz százalékos és listavezető hazai csapat iránt.

 

Az eddigi jó eredmények ellenére Markus Juurikkala vezetőedző minden összecsapás után elmondja, hogy még rengeteg munka vár a csapatára, így a lilák a földön járnak, és tudják, hogy a szezon elején mutatott kiváló formából kár messzemenő következtetéseket levonni. Ahogy abból is, hogy két hónappal ezelőtt, még augusztus közepén, az idei első felkészülési meccsünket megnyertük a DAB ellen hazai pályán 3:2-re.

 

A jövő héten kezdődő idei első székelyföldi túrája előtt az UTE tehát a Dunaújvárosi Acélbikák csapatát fogadja vasárnap 17 órától a Megyeri úti Jégcsarnokban. A mérkőzésre jegyeket az Eventimen, valamint a meccs előtt a jegypénztárakban lehet vásárolni. 

 

Az összecsapást az Erste Liga TV közvetíti élőben. 

 

#hajrálilák

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41