Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

VÉGRE HOZTUK A KÖTELEZŐT

Felnőtt 2022-10-11

Az Újpest kedden este viszonylag könnyedén nyert a sereghajtó ellen, és megszerezte harmadik győzelmét az idei Erste Liga kiírásban. A FEHA19 ellen már öt góllal is vezettünk, a végeredmény 5:2 lett.

 

A mérkőzés első tíz percében mindkét csapat előtt adódott lehetőség, a kapusok - az újpesti Sági Máté és az exlila Márkus Levente - fogtak néhány ziccert, de a vendégek álltak közelebb a gólszerzéshez. Aztán az első előnyt a hazaiak váltották gólra, Kiss Dániel lövését előbb kitornázta a fehérvár kapusa, Kiss Patrik viszont a kipattanót kegyelenül bevarta a 11. percben. (1:0)

 

A második 20 perc elején csapatunk előbb kivédekezett két emberhátrányt, majd a 30. percben Nemes Benjamin találta el messziről a kapuvasat, az érkező Kovács Alex pedig belőtte a második Újpesti gólt. (2:0)

 

A harmadik lila-fehér gól kanadai légiósunk szólója után született a 33. percben. Collin Shirley a jobb oldalon lódult meg, majd kiváló keresztpaszt adott Kiss Patriknak, aki közelről szerezte meg második találatát. (3:0)

 

A záróharmad elején a Fehérvár játszott aktívabban, mégis a mieink növelték előnyüket. A 19 éves Lászlóffy Botond és az Erste Liga legfiatalabb játékosa, a ma debütáló 16 éves Laskawy Ferenc hozott össze egy bulit a 43. percben a támadóharmadban. A korongot az Újpest szerezte meg, majd úgy nézett ki, hogy a FEHA felszabadít, de Hentonnen lefülelt egy átadást a kapu előtt, és Kyle Justtal lövetett egy gólt. (4:0)

 

A 47. percben tovább növelte előnyét az UTE, miután Reiter buktatta a kapu felé tartó Henttonent. A büntetőt a sértett vezethette rá Márkusra, rutinosan megvárta, amíg a kapus leereszkedik a térdére, majd a válla fölött lőtte be. (5:0)

A FEHA19 játéka az utolsó 10 percre nagyon feljavult. Az 51. percben Rétvári Kristóf első lövését még hárította Sági, de visszapattant a csatárhoz a korong, és másodszor nem hibázott. (5:1)

Aztán az 55. percben Henttonent akasztás miatt leküldték, és egy újpesti kapu előtti kavarodás végén a korong átment a gólvonalon, a videózás után pedig a találatot szabályosnak találták, és Fekete Alexnak adták. (5:2)

Az utolsó öt percben a mieink még eltalálták a vendégek kapuvasát, de újabb gólt már nem született, győzelmével az Újpest stabilizálta helyét a középmezőnyben a tabellán. 

Anatolij Bogdanov, vezetőedző - FEHA19

 

"Ha úgy játszottunk volna az egész meccsen, mint az első tíz percben, akkor megnyertük volna a mérkőzést. Utána viszont nem mi akartunk jobban a győzelmet, de persze ez nem vesz el semmit az UTE érdemeiből. Az utolsó harmadban a hazai csapat visszavett, betaláltunk kétszer, de a három pont sorsa nem volt kérdéses." 

 

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

 

"A hozzállásunk más volt ma, mint az utolsó két meccsünkön, nagy nyomás alá tudtunk helyezni az ellenfelet, jók voltak az átváltásaink támadásból védekezésben, ezáltal sok korongot szereztünk. A székesfehérváriak nagyon ügyes, gyors hokit játszanak, szerettünk volna nekik minél kevesebb lehetőséget adni, ami viszonylag jól sikerült. Ez a győzelem egy szépségtapasz, aminek örülni kell, de ettől nem lett sokkal jobb a helyzetünk, még van két meccsünk a héten, pénteken megyünk tovább. Talán a legfontosabb most, hogy elhiggyük, bárki ellen tudunk nyerni, ha csapatként és szisztémában játszunk."

 

Fekete Alex, FEHA19 

 

"Jól kezdtünk az első tíz percben, aztán a második tíz percben beragadtunk, a második harmadban hullámzott a játékunk, az utolsó 20 perc pedig számunkra pozitívan alakult. Nem tartottuk magunkat eléggé a megbeszéltekhez, nem voltunk elég erősek a kapunk előtt, kisebb egyéni hibák miatt kaptuk a gólokat." 

 

Kovács Alex, UTE

 

"Most éreztem először azt, hogy mind a három harmadban tudunk dominálni, odatettük magunkat minden párharcban, szerintem ez hozta meg az eredményét. A harmadok elején pár percre beragadtunk az öltözőben, de aztán mindig összerázódtunk, és játszottuk, amit kell. A mai hokink már kezdett arra hasonlítani, amit játszani szeretnénk." 

 

fotó: Vörös Dávid/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.11.21. UTE - DAB című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41