Dátum: 2024 április 26. (péntek) | Ervin

hírek

VÉRBELI DERBIT NYERTÜNK

Felnőtt 2022-12-11

Már az első tíz percben annyi minden került a jegyzőkönyvbe, mint máskor egy egész mérkőzésen. A parázs hangulatú meccset végül 4:2-re az Újpest nyerte meg a Ferencváros ellen.

 

Elképesztő izgalmakkal kezdődött a heti második derbi a Ferencváros ellen. A 26. másodpercben kiállították ukrán cselgépünket, Oleksandr Pereszunkót, az FTC lövése elzúgott Rajna Miklós kapuja mellett, az ellentámadásból pedig emberhátrányos gólt szerzett a megúszó Kovács Sebestyén. (1:0)

 

Még vissza sem jöhetett Pereszunko, és a zöld-fehérek tulajdonképpen kihasználva az előnyt, egyenlítettek. A finn Sailio talált be. (1:1)

 

A harmadik percben aztán elszabadultak az indulatok, Pokornyi Dávid volt határozott, és a palánknak lökte Sarciát, a társa segítségére siető Mesikammen pedig elégtételt akart venni Pokornyin, végleg cserélvel mindkettőjük kiállították, az olasz-magyar Antonino Sarciát pedig több mint tíz percen keresztül ápolni kellett, megsérült, és nem folytathatta a játékot. 

 

A hatodik percben újra vezetést szereztek a mieink, Kiss Patik iramodott meg, és a középre nagy erővel belőtt korongja Boroson irányt változtatva került Arany Gergely kapujába. (2:1)

 

Kereken egy perccel később az FTC vezetett veszélyes támadást a jobb szélen, Kreisz Brunó kapott paszt a kapu előtt, és újra egyenlített a vendégcsapat. (2:2)

 

A 10. perc végén megint megállt a játék, hosszú perceket kellett várni a bírói döntésre, miután a két kispadon dúltak az indulatok, végül sportszerűtlen játékért mindkét csapatot két perces kiállítással súlytották. 

 

A második harmad meddő ferencvárosi fölénnyel kezdődött, aztán az öt-hatodik perc környékén többször is Rajna bravúrjaira volt ahhoz szükség, hogy az Újpest ne kapjon gólt, viszont a túl oldalon  Collin Shirley is lőtt egy vasat. Aztán egy ellentámadásból Pereszunko Kyle Just passza után betalált a 37. percben. (3:2)

 

A harmad utolsó perceiben felgyorsultak az események, előbb Karmeniemi és Kiss Dani kerültek nézeteltérésbe, és ültek le 2-2 percre, majd Tornyai Gábort küldték le bottal akasztás miatt, így áthúzodó FTC emberelőnnyel zárult ez a játékrész. 

 

Emberhátrányban is az Újpest játszott jobban a harmadik harmad legelején, és miután kiegészült a csapat, a lilák tovább növelték az előnyüket. A 43. percben Kiss Patrik tartotta meg a korongot a támadóharmadban, és a kanadai Collin Shirleyhez passzolt, aki nem hibázott. (4:2)

 

Az FTC már három perccel a meccs vége előtt levitte kapusát, majd Sailio és Kiss Phil akadt össze, előbbit kettőre, a mi hátvédünket pedig 2+2 percre vitték le a zebrák, így az utolsó két percben négy a hat ellen támadhatott a Ferencváros, de gólt nem szerzett, hála a lilák önfeláldozó védekezésének. Az idei első Megyeri úti derbit így az UTE nyerte 4:2-re.

 

Fodor Szabolcs, vezetőedző - FTC-Telekom

 

"Az a csapat nyert, amelyik jobban sáfárkodott a helyzeteivel. Pláne a második harmadban mi nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, de még az üres kapuba sem tudtunk betalálni. Ott előnybe kerülhettünk volna, de kontrából ők lőttek gólt. A végére kicsit elfogytunk, de azt gondolom, hogy ha a helyzeteket jobban értékesítjük, akkor nyerhettünk volna. Sérült hátvédünkről, Sarciáról annyit tudok, hogy szerencsére érzi a végtagjait, de a nyaka fáj."

 

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

 

"Hiányzóban nálunk sem volt hiány. Nemes Benji például hátvédben játszott, pedig nem ez az eredeti pozíciója, de nagyon szépen megoldotta a feladatát. Mindenkitől extra kellett, hogy ma nyerjünk, ez egy nagyszerű csapatmunka volt az elejétől a végéig, minden egyes pontért megküzdöttünk. Minden pont előrébb visz minket, nyilván ha az FTC ellen nyerünk, az mindenképpen ad egy pluszt. Ahogyan nyertünk, és amennyi melót beleraktunk, annak kell egy igazi lökést adnia."

 

fotó: Vörös Dávid/UTE

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.10.29. FEHA19 - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41