Dátum: 2024 május 4. (szombat) | Mónika, Flórián

hírek

VERESÉG A BRASSÓTÓL

Felnőtt 2024-02-14

Bár vezetett is a ligamásodik Brassó ellen az Újpest hazai jégen, de szoros meccsen végül 4:2-es vereséget szenvedtünk az erdélyi együttestől az Erste Ligában.

A nyitó játékrész első tíz percében az Újpest játszott jobban, viszont a félidő derekára összeszedte magát a vendégcsapat is, a kapura lövések száma igy kiegyenlített lett, de komoly gólhelyzetbe egyik csapat sem került.

A második harmadban kissé többet dominált a jégen a vendégcsapat, mint a mieink, de a gólok számát tekintve kiegyenlített maradt a találkozó. A 24. percben az első gólt az erdélyi csapat a kizárólag idegenlégiósokból álló második sorával szerezte meg, Cornet talált be egálnál Rajna Miklós kapujába.  (0:1) Egy perc múlva egyenlítettek a lilák, Just passzából Miro Saarelainen hódított meg Dubeau kapus ketrecét. (1:1

Az első kisbüntetést csak a harmadik játékrészben, a 45. percben osztották ki a zebrák, a kedvezményezett az UTE volt. A mieink az előnyüket villámgyorsan váltották gólra, megint Kyle Just jegyezte az asszisztot, passzát Taavi Tiala lőtte be középtávolról. (2:1) A 48. percben Blackwatert másodszor is leültették a játékvezetők két percre, de ezt az előnyt nem tudta értékesíteni az Újpest. Aztán az 50. percben, röviddel azután, hogy a Brassó kiegészült, Valchar indult meg a jobb oldalon, majd befelé, a kapu elé cselezte magát, és kilőtte Rajna mellett a rövidet. (2:2) Aztán az 57. percben a vezetést is megszerezték a vendégek, Kóger ügyesen szlalomozott keresztül a lilák hátsó alakzatán, lövése kipattant Rajna Mikiről, éppen VanWorner elé, aki megelőzve védőjét a kapuba továbbította a korongot. (2:3) A vendégcsapat vezető gólja után az UTE kispadja időt kért, és levitték Rajna Miklóst. Az üres kapura első ziccerét még kihagyta a Brassó, viszont egy körülményesebb újpesti csere után Kóger egyedül vezethette üres kapunkra a korongot, így eldöntötte a találkozót. (2:4)

Az Újpest az alapszakasz második részének következő meccsén, pénteken este hat órától szépíthet hazai pályán a FEHA19 ellen.

Strenk Hunor, másodedző - Corona Brassov

"Az első cserékben nem volt az igazi a játékunk, az Újpest jobban kezdett. Ezt követően több időt tudtunk tölteni a támadó harmadban, ezután a lövések is megjöttek, de komoly gólhelyzetünk nem sok volt, mert főleg távolról próbálkoztunk, ezeket pedig Rajna Miklós könnyedén védte. A második harmadban eleinte oda-vissza játék zajlott, a meccs második felében pedig talán nekünk volt több lehetőségünk, a kapu előtti területeket jól használtuk ki, emiatt tudtunk eredményesek lenni a mérkőzés végén."

Kovács Viktor, másodedző - UTE

"Jól kezdtünk, az első öt-tíz percben fölényben játszottunk, aztán a második tíz perc, illetve a második játékrész már egy “egálabb” találkozót hozott. Az utolsó harmadban az első emberelőnyt belőttük, de ezután nem úgy hokiztunk, ahogy kellett volna, két nagy hibát vétettünk, máris vezetett a Brassó, a kapus lehozatalunk pedig nem sikerült."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.01.09. UTE - DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41